F1 Saoedi-Arabië: bewogen derde vrije training

De derde vrije training in Saoedi-Arabië heeft voor spektakel gezorgd. Guanyu Zhou (Sauber) crashte met nog twintig minuten op de klok hard in de muur. De Chinees bleef ongedeerd, maar het team heeft veel werk om de wagen voor de kwalificatie te herstellen. In de toptien verschenen de verwachte namen.

(teks: Gilles Debeer / foto: twitter F1)

Na twee rustige sessies gisteren toonde de derde en laatste vrije training een ander beeld. In het begin van de sessie raakte Williams-rijder Logan Sargeant licht de muur met zijn linker voorwiel. Het contact was genoeg om de ophanging te breken en de bolide voor de rest van de training in de garage te laten staan. De schade valt mee voor de Amerikaan, zeker in vergelijking met Guanyu Zhou. De Chinees crashte met nog twintig minuten op de klok hard in de muur. De rode vlag was het logische gevolg en de sessie lag een lange tijd stil. Het zou een wonder zijn als we Zhou in de kwalifcatie zien rijden.  

Alle ogen waren op Oliver Bearman (Ferrari) gericht. De jonge Brit vervangt de zieke Carlos Sainz, die met een blindedarmontsteking kampt. Bearman leerde vooral de wagen kennen en zette op het einde van de sessie een tiende tijd neer, wat voor een F2-rijder zeker niet slecht is. Max Verstappen (Red Bull Racing) klokte uiteindelijk de snelste tijd, voor Charles Leclerc (Ferrari) en Sergio Perez (Red Bull Racing). Om 18u starten de kwalificaties om de posities voor morgen te bepalen. Hieronder vindt u de toptien van de derde trainingssessie: 

Max Verstappen Red Bull Racing 1:28.412 
Charles Leclerc Ferrari +0.196 
Sergio Perez Red Bull Racing +0.494 
George Russell Mercedes +0.552 
Lando Norris McLaren +0.559 
Fernando Alonso Aston Martin +0.626 
Lance Stroll Aston Martin +0.715 
Oscar Piastri McLaren +0.801 
Lewis Hamilton Mercedes +0.856 
Oliver Bearman Ferrari +0.894