FIA WEC Qatar: Laurens Vanthoor breekt de ban 38 jaar na Thierry Boutsen

De opener van het FIA WEC in Qatar heeft een einde gemaakt aan het wachten op een Belgische winnaar in het WK Uithouding. Bijna 38 jaar na de zege van Thierry Boutsen met een Porsche 962C van Brun Motorsport in Spa-Francorchamps, heeft ons land een nieuwe winnaar. Laurens Vanthoor won, samen met André Lotterer en Kevin Estre, in de #6 Porsche Penske Motorsport Porsche 963 de opener van het FIA WEC 2024, de 1812 kilometer van Qatar. In LMGT3 was de zege ook voor Porsche, met de Manthey PureRxcing Porsche 911 GT3 R van Malykhin-Sturm-Bachler.

Foto: © Porsche

Exact om 11u00 lokale tijd vertrokken de 37 bolides voor de eerste race van het WK Uithouding, een lange wedstrijd van tien uur. Het was initieel Miguel Molina die in zijn #50 Ferrari 499P van vier naar één vloog bij de start, een positie die de Spanjaard een half uur in handen hield. Vervolgens was het aan Nico Müller in de #93 Peugeot 9X8 om naar voren te schuiven, terwijl Laurens Vanthoor na een goed uur de eerste plaats overnam. Onze landgenoot, Kevin Estre en André Lotterer, hielden die leiding eigenlijk continu in handen, ondanks een aanrijding door een LMGT3 Lexus. Uiteindelijk haalden ze het na 335 ronden voor de de Hertz Team Jota Porsche 963 van Stevens-Ilott-Nato en de tweede officiële Porsche 963 van Christensen-Campbell-Makowiecki.

Drama bij Peugeot

Heel lang leek de verrassende Peugeot 9X8 van Vergne-Müller-Jensen tweede te worden, maar op twee ronden van het einde kreeg de Franse bolide problemen met de krachtbron. Dat maakte niet alleen dat een tweede plaats verloren ging, maar ook een ereplaats. Cadillac werd met Bourdais-Bamber-Lynn vierde, voor de eerste Ferrari, het exemplaar van AF Corse van Ye-Kubica-Schwartzman. De geplaagde Peugeot werd uiteindelijk zevende, achter de Toyota van De Vries-Conway-Kobayashi en voor de #50 Ferrari 499P (Fuoco-Molina-Nielsen) en de eerste van de nieuwkomers, de Alpine A424 van Habsburg-Milesi-Chatin. BMW M Team WRT kende een moeilijke race, met een twaalfde plek voor Van der Linde-Frijns-Rast, terwijl het exemplaar van Dries Vanthoor zestiende werd. De Peugeot 9X8 van Stoffel Vandoorne werd na een waslijst problemen zeventiende.

De ban gebroken

Op 14 september 1986 wonnen Thierry Boutsen en Frank Jelinski de 1000 Km van Spa en daarmee kwam voor bijna 38 jaar een einde aan Belgische successen in het WK Uithouding. Uiteraard waren er nog zeges in de diverse klassen, waaronder winst in LM GTE Pro in Le Mans voor Laurens Vanthoor, maar algemeen kon geen enkele landgenoot nog op het hoogste podium staan*.

Laurens Vanthoor heeft die ban dus doorbroken en de Limburger voegt dus nog maar eens een zege aan zijn al indrukwekkende palmares toe. De bijna 33-jarige Vanthoor stond tot dusver tweemaal op het podium in het FIA WEC (Portugal en Fuji 2023) en heeft dus nu een eerste zege te pakken. Het spreekt voor zich dat zijn volgende doel zonder meer Le Mans zal zijn, waar het al van 1983 en Jacky Ickx geleden is dat er nog een landgenoot won.

Voor Vanthoor is het de eerste zege in het FIA WEC, net als voor Kevin Estre. André Lotterer reed al eerder met Porsche, maar won nooit een race met het team en zijn laatste zege in het FIA WEC was met Audi in 2015. Porsche won voor het laatst een FIA WEC-race in Austin in 2017.

Porsche voor Aston in LMGT3

Malykhin-Sturm-Bachler wonnen in hun Porsche 911 GT3 R de strijd in LMGT3, nipt voor de Heart of Racing Aston Martin van James-Mancinelli-Riberas en de tweede Britse GT van Mateu-Bastard-Sorensen. Maxime Martin, in het gezelschap van Valentino Rossi en Ahmad Al Harthy (WRT BMW M4) werd vierde, Sarah Bovy (Iron Dames Lamborghini) achtste. Tom Van Rompuy (Corvette) gaf op.

*Bertrand Gachot beschouwen wij niet als een Belg. Hij won in 1991 nog de 24 Uur van Le Mans.