F1 Bahrein: dominante Verstappen wint de Grote Prijs van Bahrein

Drievoudig wereldkampioen Max Verstappen won overtuigend de Grote Prijs van Bahrein. De Nederlander reed van start tot finish vooraan en had een riante voorsprong op zijn ploeggenoot Sergio Perez. Verstappen veegt met deze overwinning de twijfels over de RB20 van tafel.

(Gilles DeBeer / foto: © twitter Red Bull)

Na de polepositie van gisteren zette Verstappen in de avondrace van Bahrein de puntjes op de i. De Nederlander reed van start tot finish aan de leiding en nam het extra puntje voor de snelste ronde met plezier mee. De negentien andere rijders kwamen nooit in de buurt van de drievoudige wereldkampioen. Ferrari kon vanaf ronde één het tempo niet volgen, waardoor de rode brigade de problemen van vorig jaar nog niet heeft weggewerkt. Carlos Sainz (Ferrari) reed uiteindelijk naar het derde schavotje, met bijna een halve minuut achterstand op Verstappen. Ook Mercedes en McLaren streden al snel voor de resterende plaatsen in de top vijf. Red Bull Racing heeft zo de start van het seizoen zeker niet gemist, al deden enkele rijders dat wel in de race vandaag.

Lang moesten we niet wachten om de eerste brokstukken van het seizoen te zien. Nico Hulkenberg (Haas) tikte in de openingsronde de achterkant van een Aston Martin aan, met name die van Lance Stroll. De Canadees stond met zijn groene bolide dwars over de baan, maar kon uiteindelijk zijn weg verderzetten. Stroll kon na een knappe inhaalrace nog een plaats in de toptien veroveren. In ronde tien was het de beurt aan Logan Sargeant (Williams) om een fout te maken, al kwam de Amerikaan er zonder brokstukken vanaf. Geen goede start van het seizoen voor Sargeant, die kansloos laatste werd.

Halfweg de race lagen de meeste posities vast met hier en daar nog een inhaalactie, maar het was duidelijk wie op het podium zou staan. Verstappen won zijn 55ste Grote Prijs in zijn carrière en hoogstwaarschijnlijk niet zijn laatste van dit seizoen. Nog opvallend: slechts de helft van de teams kon punten scoren. Hieronder vindt u de toptien van de Grote Prijs van Bahrein:

Max Verstappen Red Bull Racing

Sergio Perez Red Bull Racing +22.457

Carlos Sainz Ferrari +25.110

Charles Leclerc Ferrari +39.669

George Russell Mercedes +46.788

Lando Norris McLaren +48.458

Lewis Hamilton Mercedes +50.324

Oscar Piastri McLaren +56.082

Fernando Alonso Aston Martin +1:14.887

Lance Stroll Aston Martin +1:33.216