F1: reacties na het openingsweekend van het seizoen

De dominantie van Red Bull Racing is ook de overige teams na de race niet ontgaan. Red Bull was een klasse apart, maar volgens één van de rijders zijn er toch nog enkele problemen. Bij de overige rijders horen we zowel tevredenheid als teleurstelling.

tekst: Gilles Debeer / Foto: Twitter Red Bull Racing

Red Bull Racing

Max Verstappen: “Het was een fantastische dag vandaag. Het ging beter dan we hadden verwacht en de auto was super. Vanaf de start waren we bezig met onze race en ik kijk uit naar Saoedi-Arabië.”

Sergio Perez: “We hadden een goed momentum tijdens de volledige race. We hebben nog enkele problemen bij het remmen en de rijvaardigheid ontdekt, maar het was een goed leermoment voor Jeddah.

Ferrari

Carlos Sainz: “Ik ben zeer tevreden met mijn wedstrijd. We staan nog niet waar we willen staan, maar de wagen is tegenover vorig jaar flink verbeterd. We hopen op het beste voor de volgende race.”

Charles Leclerc: “Langs mijn kant was het een zeer frustrerende race. De eerste tien ronden kon ik niet normaal door bocht negen en tien komen. Het is jammer, want ik keek enorm uit naar deze race.”

Mercedes

Lewis Hamilton: “Ik vond het op zich wel goed gaan. De auto was betrouwbaar en we reden een degelijk tempo. Het team had meer verwacht, maar er staat nog een lang seizoen voor de boeg.”

McLaren

Lando Norris: “Als je kijkt naar vorig jaar, dat kan je concluderen dat we een goed resultaat neerzetten. Natuurlijk kunnen we nog verbeteren, maar vandaag was het een realistische uitslag.

Oscar Piastri: “De resultaten waren misschien niet wat we verwacht hadden, maar we moeten tevreden zijn. We hebben punten en dat is het belangrijkste. Ik ben benieuwd naar de volgende races.”

Haas

Nico Hulkenberg: “Het was zeer frustrerend om na de eerste ronde achteraan te rijden. Als je kijkt naar de rest van de race, dan kan ik waarschijnlijk vechten voor de punten.”

Kevin Magnussen: “Ik ben zeer tevreden. Het bandenprobleem van vorig jaar is opgelost en ik eindigde op een mooie twaalfde plaats. Dit geeft een goed gevoel richting de volgende race.”