Rallycross: Duivelsbergcircuit, een terugkeer door de grote poort

Na een testdag eind februari staat het eerste weekend van maart 2024 in het teken van een Volksrace op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen. Een geslaagde zet, zo blijkt reeds na de eerste dag.

(Foto’s : © J Dingenen )

Zowat 100 deelnemers verdeeld over 7 klassen verschenen aan de start om het talrijk opgekomen publiek het nodige spektakel te bieden. Het was omwille van diverse redenen van maart 2020 geleden dat er nog een wedstrijd kon worden georganiseerd op de Limburgse omloop. Er was uiteraard de uitbraak van Covid maar ook was er de strijd om een nieuwe vergunning. Die werd eind 2023 toegekend waarbij een aantal voorwaarden werden opgelegd. De meest opvallende is de geluidsnorm en dat werd terecht streng opgevolgd. Wie geen oplossing vond na vaststelling dat de geluidsnorm werd overschreden kreeg geen startrecht.

Sportief mogen we stellen dat de organisatie op de eerste wedstrijddag alvast snor zat waarbij de vrije trainingen en de eerste reeksen perfect volgens plan werden afgewerkt. Verder was het ouderwets druk in de paddock met uiteraard heel wat lachende gezichten die niet alleen genoten van de wedstrijd maar ook van het onverwacht erg mooie weer. Enkele foto’s van de eerste wedstrijd werden voor u in een galerij gegoten.