W2RC Abu Dhabi: weer winst voor Al-Attiyah

Nasser Al-Attiyah (Prodrive) pakte vandaag in de Abu Dhabi Desert Challenge de dubbelslag. De Qatarees domineerde de vierde rit van 231 kilometer. Leider na gisteren Seth Quintero (Toyota) verloor meer dan tien minuten. Guerlain Chicherit (Toyota), vierde in de stand, kwam zonder bijrijder over de meet aan.

Tekst: Gilles Debeer – Foto: World Rally Raid-Championship

De vierde rit in Abu Dhabi was rustiger dan gisteren. Bij de wagens kwamen alle toppers over de meet, maar een duo werd achteraf uit de rit geschrapt. Winnaar van rit twee en vierde in het klassement Guerlain Chicherit kwam alleen over de meet. De Fransman landde op tien kilometer voor het einde hard in een duin waarbij het duo even moest stoppen. Bijrijder Alex Winocq klaagde over pijn aan zijn rug en reed per voorzorg niet meer mee. Chicherit vond zijn weg naar de meet, maar werd uiteindelijk uit de rit geschrapt. Bij de wagens is het verboden om alleen aan te komen.

Nasser Al-Attiyah beleefde wel een goede dag. De Qatarees won dominant de vierde rit voor Al Rajhi (Toyota) en Martin Prokop (Ford). Met de overwinning klimt Al-Attiyah naar de leiding van het klassement, met nog één dag voor de boeg. Seth Quintero, die als leider in de vierde rit vertrok, gaf vandaag meer dan tien minuten toe en staat tweede. Al Rajhi vervolledigt de top drie.

Voor de tweede dag op rij blijft het klassement bij de motoren ongewijzigd. Aaron Mare (Hero) won vandaag zijn tweede etappe voor Jean-Loup Lepan (KTM) en Konrad Dabrowski (KTM).

Morgen start de laatste dag van de Abu Dhabi Desert Challenge, met een rit van 206 kilometer. De rijders komen zaterdagmiddag in Abu Dhabi City aan voor het einde van de wedstrijd. Hieronder vindt u het algemeen klassement:

Wagens

Al-Attiyah (Prodrive)13:57:32
Quintero (Toyota)+9:21
Al Rajhi (Toyota)+12:07

Motoren

Mare (Hero)13:55:15
Dabrowski (KTM)+10:14
Lepan (KTM)+22:05