F1 Bahrein: Ricciardo en Racing Bull toppen verrassend eerste vrije training

Geen Reb Bull maar Racing Bull bovenaan de tabellen in Bahrein. Daniel Ricciardo was met zijn Visa Cash App RB-bolide de snelste in de eerste vrije training, voor beide McLaren-rijders. De eerste Red Bull Racing-wagen met wereldkampioen Max Verstappen eindigde buiten de top vijf.

Foto: © Racing Bull – tekst: Gilles Debeer

De eerste vrije training toont niet meteen het beeld van de testdagen in Bahrein. Teams als Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing kwamen niet in de top vijf voor. Logisch, want de eerste vier rijders reden met de zachtere band rond. Daniel Ricciardo zette de toptijd neer voor Lando Norris (McLaren) en Oscar Piastri (McLaren). Yuki Tsunoda, de ploegmaat van Ricciardo, werd vierde. Fernando Alonso (Aston Martin) was de eerste medium-rijder op plaats vijf, voor Verstappen, Russell (Mercedes) en Leclerc (Ferrari).

Onderaan de tijden kwamen de verwachte namen terug. Met beide rijders vulden Haas en Alpine de laatste vier plekken in, op ruime afstand van de concurrentie. Het lijkt erop dat beide teams een moeilijk begin van het seizoen zullen meemaken.

Hieronder vindt u de toptien van de eerste vrije training:

Daniel RicciardoVisa Cash App RB1:32.869
Lando NorrisMcLaren1:32.901
Oscar PiastriMcLaren1:33.113
Yuki TsunodaVisa Cash App RB1:33.183
Fernando AlonsoAston Martin1:33.193
Max VerstappenRed Bull Racing1:33.238
George RussellMercedes1:33.251
Charles LeclercFerrari1:33.268
Lewis HamiltonMercedes1:33.302
Valtteri BottasSauber1:33.354