W2RC Abu-Dhabi: W2RC Abu Dhabi: Quintero pakt dubbelslag

Nasser Al-Attiyah (Prodrive) is zijn leiding in de Abu Dhabi Desert Challenge kwijtgespeeld. De Qatarees verloor bijna dertien minuten in de derde etappe. De Amerikaan Seth Quintero (Toyota) won de rit en neemt de leiding over.

Tekst: Gilles Debeer

Na het uitvallen van Guillaume de Mevius gisteren had Nasser Al-Attiyah een ruime voorsprong op eerste achtervolger Lucas Moraes (Toyota). Toch ging het voor beide heren in de derde rit van 252 kilometer fout. Al-Attiyah stopte na 59 kilometer zijn wagen, mogelijk door een mechanisch probleem. De Qatarees kon de weg verderzetten, maar verloor meer dan een kwartier. Al-Attiyah finishte uiteindelijk als achtste op dertien minuten van dagwinnaar Seth Quintero. De Amerikaan neemt hiermee de algemene leiding over met een minuut voorsprong op Al-Attiyah.

Voor Lucas Moraes, tweede in de stand na gisteren, was het een grotere pechdag. De bolide van de Braziliaan vloog in brand op zo’n tweehonderd meter voor de finishlijn. Moraes reed de rit uit, maar zag na de finish de wagen volledig opbranden. Einde verhaal voor de Toyata-rijder in Abu Dhabi die virtueel derde stond.

Bij de motoren was het een rustige dag, met een ongewijzigde top drie na de rit. Hieronder vindt u het algemeen klassement met nog twee ritten voor de boeg:

Wagens

Quintero (Toyota)10:44:01
Al-Attiyah (Prodrive)+1:10
Moraes (Toyota)+2:24 (zal morgen niet meer starten)
Al Rajhi (Toyota)+4:56

Motoren

Mare (Hero)10:33:34
Dabrowski (KTM)+5:05
Lepan (KTM)+:20:01