FIA WEC Qatar: de reacties van de ex-F1-rijders na de Prologue

De ex-F1-rijders zijn met vijftien in Qatar en een aantal van hen reageerde na de Prologue van het FIA WEC.

Foto’s: Alpine en Toyota

Mick Schumacher (#36 Alpine Endurance Team Alpine A424) “We hebben hard gewerkt om vooruitgang te boeken op alle gebieden. De testdagen gaven me ook de kans om bepaalde uitdagingen in de Endurance te ervaren, zoals het omgaan met verkeer, en het was goed om te kunnen vertrouwen op mijn kennis van het circuit, wat het iets makkelijker maakte. We hebben veel ronden afgelegd om informatie te verzamelen en ik kijk er nu naar uit om mijn eerste race te rijden in het FIA WEC. Het doel is om een goede race te rijden en de finish te halen.

André Lotterer (#6 Porsche Penske Motorsport Porsche 963): “We hebben veel rijtijd gehad en hebben veel info en data verzameld. De focus lag op het begrijpen van het gedrag van het voertuig en de banden – alles in het belang van de best mogelijke racevoorbereiding. De resultaten van de proloog waren positief. Nu moeten we alles nog verder optimaliseren voor de seizoensopener.

Daniil Kvyat, (#63 Lamborghini Iron Lynx SC63): “We hebben een behoorlijk aantal ronden afgelegd, en hoewel we niet zijn waar we willen zijn, is er veel werk te doen, interessant werk. We blijven verbeteren, de verwachtingen voor de race zijn niet super hoog wat betreft de resultaten, maar we willen zoveel mogelijk ronden rijden en zoveel mogelijk over de auto leren. Het wordt een geweldige kans om belangrijke stappen vooruit te zetten.

Nyck de Vries (#7 Toyota Gazoo Racing Toyota GR010): “Eindelijk is het officieel begonnen, het seizoen van 2024. Ik heb hier lang op gewacht en kijk er echt naar uit hier te zijn, dus het is fijn om op de baan te zijn met al onze Hypercar-concurrenten. We hebben twee productieve dagen gehad, waarin we veel ronden hebben afgelegd, en nu moeten we samen gaan zitten en alles doornemen om donderdag in een sterke vorm te zijn.

Sebastien Bourdais: (#2 Cadillac Racing Cadillac V-Series.R) “Met al die verlichting die ze hebben, is het net alsof het daglicht is. Normaal gesproken voel je een klein verschil in snelheidsperceptie, maar hier is het ’s nachts en overdag volledig hetzelfde. Het verschil zit hem in de grip – ’s nachts is die iets hoger door de koelere baantemperaturen. Ik denk dat we een redelijke grip hebben. We hebben wat lange runs gedaan en goede slijtagemetingen gekregen. Nu kunnen we met vertrouwen wat agressiever worden met de setup en kijken of het resultaten oplevert.”