W2RC Abu Dhabi: Al-Attiyah wint voor de Mevius

In Abu Dhabi, het toneel voor de tweede manche van het WK offroad, greep Al-Attiyah (Prodrive) meteen de macht in de openingsproef. De Qatarees reed naar een snelste tijd voor onze landgenoot Guillaume de Mevius (Toyota). Die laatste is duidelijk over de aanpak van zijn wedstrijd.

Foto: Simon Bauchau en Tekst: Gilles Debeer

Ik hoef niets te bewijzen!”Dat waren de woorden van Guillaume de Mevius voor de start van de Abu Dhabi Desert Challenge. “Wat we hebben gedaan in de Dakar Rally was ongelofelijk, maar we zijn nog steeds een nieuweling in de sport. Ik wil vooral bewijzen dat ik de afstanden kan afleggen, ongeacht de tijden.”

Vandaag werkte de Mevius alvast de afstand van 248 kilometer af in het zand van Abu Dhabi. De Belg zette met zijn Toyota een tijd neer van 3u38min, drie minuten trager dan de Prodrive-bolide van Al-Attiyah. De Qatarees won al drie keer de wedstrijd en toont zich meteen tot de te kloppen man voor deze editie.

Guillaume de Mevius is alvast tevreden over zijn eerste proef: “We hebben een goede rit gereden. Dankzij onze negende startplaats zagen we de rijlijnen van de voorgangers, wat het gemakkelijker maakte”, vertelt onze landgenoot. “Ik ben tevreden over de tijd, omdat we vooral op een voorzichtig tempo hebben gereden. Deze wedstrijd is gekend voor zijn vele gevaarlijke punten en daar hebben we op geanticipeerd. Morgen rijden we als tweede achter Al-Attiyah, wat zeker geen nadeel is. Hij rijdt vaak de juiste sporen en wij kunnen die dan volgen”, aldus de Mevius.

De Argentijn Yacopini (Toyota) vervolledigde de top drie voor de openingsproef. Bij de motoren klokte Zuid-Afrikaan Michael Docherty (Husqvarna) de snelste tijd. Hij reed een kleine drie minuten sneller dan Aaron Mare (Hero). Konrad Dabrowski (KTM) stond op het derde schavotje op meer dan acht minuten.

Morgen staat een proef van 239 kilometer op het programma. Zaterdag eindigt de wedstrijd in Abu Dhabi City.