FIA WEC Qatar: Porsche weer vooraan

De laatste sessie van de ‘Prologue’ in Qatar was weer voor Porsche, met opnieuw de #5 Porsche Penske Motorsport Porsche 963 van Makowiecki-Christensen-Campbell bovenaan de tabellen. De Duitse bolide was een fractie van een seconde sneller dan de Cadillac van Lynn-Bamber-Bourdais.

Foto: © Porsche

Als de testdagen een vooruitblik zijn op het wereldkampioenschap uithouding zelf, dan wordt deze editie van het FIA WEC een mooie. Ook tijdens de vierde en laatste sessie zaten vier merken dicht bij elkaar, met name Porsche, Cadillac, Ferrari en Peugeot, terwijl we Toyota en BMW zeker ook mee vooraan mogen verwachten. Alpine en Lamborghini zullen het in een eerste fase van het kampioenschap misschien iets moeilijker hebben om een top 5 of zelfs een top 10 te ambiëren.

Vooraan was het dus de #5 Porsche, met vijf honderdsten voor de enige Cadillac, terwijl Ferrari de rest van de top 5 voor zijn rekening nam, met ‘gele’ 499P voor de beide rode bolides. In die laatste sessie reed Laurens Vanthoor (Porsche) naar een zesde plaats, Stoffel Vandoorne (Peugeot) tikte als achtste aan en Dries Vanthoor (BMW) als tiende.

In LMGT3 zagen we geen McLaren, Lamborghini en Corvette meer aan het werk, terwijl op Ford na, alle andere merken binnen één seconde bleven. Maxime Martin (WRT BMW) werd achtste, Tom Van Rompuy (Corvette) en Sarah Bovy (Lamborghini) reden niet.

Morgen, woensdag, is er geen bedrijvigheid op de piste van Qatar, donderdag om 10u20 Belgische tijd start de eerste vrije oefensessie van de meeting zelf.