Rallye Neige et Glace: favorieten nog steeds samen

Na de technische en administratieve controles van het afgelopen weekend, is de 69ste editie van de Rallye Neige et Glace nu echt begonnen. Zondagavond, na de eerste twee proeven rond Malbuisson, liepen vijf teams nog steeds geen enkel strafpunt op.

Foto’s: Neige et Glace

Daar zaten enkele van de favorieten bij, namelijk de Belgen Kurt Declerck en Aswin Pyck (Porsche 914/6), Johnny Delhez en Baptiste Gengoux (Ford Escort Mk2), Guino Kenis en Bjorn Vanoverschelde (BMW 325i E30), Geert en Cedric De Jaeger (Sunbeam Tiger), maar ook de Fransen Elodie Baudin en Gilles Olivier (Renault 5 Alpine). Laatstgenoemden kregen echter technische problemen in de liaison na ZR2 en liepen alsnog een straftijd op. Op de zesde plek vinden we Dave Cuynen en Guy Desmet (BMW 325i E30) met slechts twee strafpunten, met in hun kielzog niet minder dan acht equipes met een totaal van vier strafpunten.

Vandaag, maandag, volgt een tweede etappe in de vorm van een lus in het hart van de Jura, met twee RT ‘s ochtends en vervolgens vier RT in de namiddag, waarvan twee in het beroemde bos van Joux! Kort voor 16u00 uur zouden de eerste teams hun opwachting in Malbuisson moeten maken.