Porsche Carrera Cup Benelux: met Kalle Rovanperä

Met de komst van tweevoudig wereldkampioen WRC, Kalle Rovanperä, naar vier van de zes racemeetings, krijgt de Porsche Carrera Cup Benelux in 2024 een extra boost. De Fin die in het WRC voor Toyota Gazoo Racing uitkomt, doet het in de snelste merkencup van de Benelux in een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van het Belgische RedAnt Racing. Kalle Rovanperä is er van overtuigd dat de piste van de Porsche Carrera Cup Benelux de geschikte eerste stap in de circuitracerij is.

De Porsche Carrera Cup vormt mijn debuut in het circuit racen”, stelt Kalle Rovanperä in een persbericht van partner Unibet. “Ik ben er zeker van dat het kampioenschap een uitstekende piste biedt om van het circuit te proeven, er te racen en er beter in te worden.” De wedstrijden waar Rovanperä aan de start zal staan, worden binnen afzienbare tijd bevestigd. “Ik start dit seizoen in vier van de zes meetings”, onthult de dubbele WRC-wereldkampioen al.

Gezien de opener van het seizoen in Spa en de wedstrijd in Assen van de PCCB samenvallen met WRC-wedstrijden van Kalle Rovanperä met Toyota, zien we de Fin in Zandvoort, Imola, de Red Bull Ring en de finale op Circuit Zolder op 11, 12 en 13 oktober.

De Porsche Carrera Cup Benelux start op 9, 10 en 11 mei tijdens de komst van het FIA WEC naar Spa-Francorchamps (Bel), na de officiële testdag op 3 april in Zandvoort (NL). Het seizoen telt vervolgens nog vijf andere meetings, met in volgorde Zandvoort, Imola, Assen, de Red Bull Ring en de finale op Circuit Zolder op 11, 12 en 13 oktober.