VAS: Belgian Westhoek Classic 2024 viert 20ste verjaardag

Dit jaar viert Belgian Westhoek Classic feest! Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september is dé openingsmanche van de tweede seizoenshelft toe aan zijn 20ste editie. En, zoals de traditie het wil, vieren we elke lustrumeditie met een bijzondere feesteditie!

(persbericht)

Bjorn en Jens Vanoverschelde: “De voorbereiding van de komende editie is reeds geruime tijd geleden gestart en we staan te popelen om alle details en het exacte programma van deze feesteditie bekend te maken, maar we wachten nog op enkele laatste details om de editie 2024 officieel voor te stellen. Maar, we kunnen je garanderen dat deze editie uniek zal worden voor België…”
En toch valt er al het één en ander te vertellen. “Om ons idee concreet uit te werken, hangt een financieel plaatje. Dit evenement willen we zo budgetvriendelijk en toegankelijk mogelijk maken en daarom zal dit jaar een partner zijn naam verbinden aan het evenement zodat het inschrijvingstarief om deel te nemen aan deze bijzondere editie voor de deelnemers ongewijzigd blijft ten opzichte van voorgaande jaren! De naam van de partner maken we tegelijkertijd met het programma bekend. Een andere zekerheid is dat de grote lijnen van het evenement eveneens ongewijzigd blijven, met de technische controle op vrijdagmiddag vanaf 16u op de Grote Markt van Ronse en een vrijdagavond-lus in de duisternis. Op zaterdag rijden we traditiegetrouw de hoofdbrok van de wedstrijd om opnieuw te finishen te Ronse op zaterdagavond rond 18u. Nog steeds hetzelfde compacte schema, maar weliswaar met een retour naar de oorsprong van het evenement met een parcours doorheen de meest gekende autosportlocaties van West- & Oost-Vlaanderen! Uiteraard binnen een speciale en unieke ‘format’ om onze 20ste editie te vieren waarover we u binnenkort met enthousiasme zullen vertellen!”

Enkele organisatorische ingrepen

We zijn ervan overtuigd dat het programma van deze feesteditie opnieuw op veel belangstelling zal kunnen rekenen en dat de inschrijvingen -die geopend zullen worden op maandag 15 april om 20u- net zoals voorgaande jaren in een mum van tijd uitverkocht zullen zijn, desondanks 20 extra startplaatsen die we dit jaar voorzien.

Om een grote groep deelnemers te ontvangen en de wachttijd tussen administratieve controle en start van de wedstrijd te verkleinen (wat blijkt uit de resultaten van de enquêtes), zullen er tijdens de administratieve controle ‘fast lanes’ beschikbaar zijn. Alle teams die vooraf alle administratieve verplichtingen hebben uitgevoerd, zullen gebruik kunnen maken van de ‘fast lanes’ en de deelnemers zullen zelf hun tijdstip van aanmelden kunnen kiezen, in functie van hun persoonlijk voorkeur. Of, de ene deelnemer komt liever vroeg richting de gezellige Grote Markt van Ronse om de sfeer van de technische controle en het wagenpark op te snuiven, terwijl andere deelnemers hun persoonlijke agenda het niet toelaat. Door het inlassen van deze ‘fast lanes’ willen we dus beantwoorden aan de vraag van een gedeelte van onze deelnemers.

Reglement, inschrijvingen en bekendmaking programma

U leest het goed, de voorbereiding van de 20ste verjaardag van de ‘most authentic regularity’ zijn reeds in volle vaart en we staan reeds te popelen om binnen enkele weken het exacte programma en parcours -dat overigens dit jaar 100% geasfalteerd zal zijn- van deze feesteditie bekend te maken!

We verwachten dat we begin maart alle details bevestigd zullen krijgen om de ‘extra touch’ die we in petto hebben aan u voor te stellen. Daarna maken we een afspraak begin april, voor de publicatie van het reglement en op maandag 15 april om 20 u exact, voor het openen van de inschrijvingen!