Dubai 24: Gilles Magnus wint met Eastalent Racing

Gilles Magnus heeft de 24 Uur van Dubai aan zijn palmares toegevoegd. De jonge Antwerpenaar won overtuigend met zijn teamgenoten Markus Winkelhock, Christopher Haase, Simon Reicher en Mike Zhou de negentiende editie van de etmaalrace in het Midden-Oosten. Ze telden met de Audi R8 van Eastalent Racing Team anderhalve minuut voorsprong op de Porsche van Proton Huber Competition. Century Motorsport vervolledigde het algemene podium en won met zijn BMW tevens GT3 Pro-Am.

(Foto’s: © 24H Series)

Het Oostenrijkse Eastalent Racing Team won oververdiend de 24 Uur van Dubai. Gilles Magnus bracht in zijn eerste stint, na vier uur racen, de Audi R8 LMS GT3 Evo II aan kop en ze bleven het te kloppen team. Nadat Herberth Motorsport en GetSpeed vooraan wegvielen, bleef enkel de Porsche van Proton Huber Competition weerwerk bieden. Uiteindelijk finishte Eastalent met een voorsprong van 1 minuut en 36 seconden op het kwartet Salikhov-Borisov-Shaytar-Müller.

De Audi van Haas RT werd in handen van Mathieu Detry, Stanislav Minsky, Thomas Kiefer, Torsten Kratz en Miika Panu achtste algemeen en derde in GT3 Am. Tom Boonen bereikte met zijn Saalocin by Kox Racing Porsche niet de finish.

De klasse “992”, voorbehouden voor Porsche 911 GT3 Cup (type 992), werd gewonnen door Red Camel-Jordans.nl. Het exemplaar van QMMF by HRT werd tweede en won “992 Am”. Peter Guelinckx, Jef Machiels en de broers Yannick en Ayrton Redant eindigden met hun RedAnt Racing Porsche vierde in “992”. Simon Balcaen en Guillaume Dumarey werden met PROsport Racing vijfde in “992 Am” en Marc Devis en Nico Verdonck eindigden met Fach Auto Tech achtste in deze subklasse. Mühlner Motorsport kende een problematische 24 Uur en finishte vijftiende in “992”, op 124 ronden van winnaar Red Camel-Jordans.nl.

Zowel Benjamin Paque (SebLajoux Racing by DUWO Racing) als Fabian Duffieux en Mathieu Detry (AGMC Racing team by Simpson Motorsport – BMW M4 GT4) vielen uit na een slippartij door een van hun teamgenoten tijdens een korte regenbui. Voor Kobe Pauwels (AC Motorsport – Audi) betekenden problemen met de stuurbekrachtiging het eind van zijn eerste 24 uurswedstrijd.

Resultaat