WRC Monte-Carlo: Neuville en Wydaeghe winnen de opener van het seizoen!

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hebben de 92ste rally van Monte-Carlo gewonnen. Het Belgische duo reed een ijzersterke rally en Hyundai start het seizoen 2024 dus winnend. Voor Neuville is het de tweede zege, voor Wydaeghe de eerste in het prinsdom. Neuville en Wydaeghe haalden het voor de Toyota-rijders Sébastien Ogier en Elfyn Evans.  

Het werd een waanzinnig spannende editie van de Monte-Carlo, weliswaar zonder veel winterse condities, maar hier en daar wat ijs was voldoende om er een heerlijke opener van het WK 2024 van te maken. De topdrie van het eindklassement had op één of ander moment de leiding in handen, maar op zaterdag zetten Neuville en Wydaeghe de wedstrijd naar hun hand, getuige de reeks van beste tijden, en ze wonnen dan ook verdiend, voor Ogier en Evans. De Belgen reden alles samen negen beste tijden en waren dus beste performer van de wedstrijd. Voor Neuville is het zijn twintigste zege in het WK, evenveel als Didier Auriol. 

Ott Tänak (Hyundai) reed een anonieme wedstrijd en werd vierde, voor Adrien Fourmaux (Ford), Andreas Mikkelsen (Hyundai) en Takamoto Katsuta (Toyota). Grégoire Munster en Louis Louka (Ford) werkten een prima wedstrijd af, maar kenden wat pech op zaterdag. In het WK leidt Neuville met 30 punten (het maximum), voor Ogier (24), Evans (21), Tänak (15) en Fourmaux (11).

DG Sport pakt zege in WRC2

In WRC2 bleef het spannend tot op de meet met een fantastisch hard bevochten zege voor de Fransman Yohan Rossel in de door het Belgische DG Sport gerunde Citroën C3. Hij haalde het met vier seconden op de verrassing van deze rally, Pepe Lopez (Skoda). Nikolay Gryazin (Citroën) werd derde. Van Belgische zijde werden Jourdan Serderidis en Fred Miclotte tiende in WRC2 in de SXM VW Polo, meteen ook goed voor een podium in de WRC Masters Cup. Armand Fumal (Alpine) bereikte de finish in Rally2. 

De volgende WRC-manche vindt van 15 tot en met 18 februari in Zweden plaats.