Daytona 24 H13: Laurens Vanthoor en Maxime Martin in het spoor van leidende Whelen Cadillac

Laurens Vanthoor en Maxime Martin zijn met plaatsen twee en drie nog volop in de running voor succes in de 24 Uur van Daytona. Na dertien uur reden we achter de safety car met de Whelen Engineering Cadillac van Pipo Derani, Jack Aitken en Tom Blomqvist op kop voor de #6 Porsche Penske Motorsport 963 en de #25 RLL Racing BMW M Hybrid V8. Deze laatste neutralisatie werd veroorzaakt door de #24 BMW met Dries Vanthoor aan het stuur die op het circuit tot stilstand was gekomen. De Proton Competition Porsche van Alessio Picariello was achtste op een ronde van de leider.

(Foto’s: © Porsche Motorsport – RLL Racing – Wright Motorsports)

De M Hybrid V8 van Dries Vanthoor en zijn teamgenoten Krohn, Eng en Farfus reed tot die problemen goed mee, meestal net voor over achter hun teamgenoten van de #25. Aangezien Dries uitstapte leken het serieuze problemen. Op 10 uur en 40 minuten van het einde, net na de herstart, zette Renger van der Zande de #01 Cadillac aan de kant. Ook hij verliet zijn bolide, waardoor ook deze wagen kan geschrapt worden als kanshebber op de overwinning. De Cadillac #01 was op dat moment vijfde nadat de wagen enkele uren daarvoor het slachtoffer werd van een lekke band. Dries Vanthoor reed met zijn BMW tijdens deze neutralisatie terug het circuit op. De #10 Acura is ook uit de running voor de zege. De WTR with Andretti-bolide kende technische problemen met een achterstand van bijna 100 ronden achterstand tot gevolg.

In GTD leidde de Corvette van Garcia-Sims-Juncadella voor de van pole vertrokken AO Porsche. Frédéric Vervish, Joey Hand en Dirk Müller waren met hun Ford Mustang GT3 achtste met een ronde achterstand. Winward Racing voert het GTD veld aan. In deze klasse is de Wright Motorsports Porsche van Heylen-Makowiecki-Adelson-Skeer zevende en de Iron Dames Lambo elfde, beide in dezelfde ronde als de leider.

De wedstrijd is live te volgen op imsa.com.