Daytona 24 H4: Derani met Cadillac op P1

Met nog twintig uur te gaan ging de Whelen Engineering Cadillac van Jack Aitken aan de leiding. Hij had net de koppositie overgenomen van Scott Dixon die met zijn V-Series.R binnen was voor een pitstop. Op plaatsen twee en drie volgden beide BMW M Hybrid V8 met eerst de #25 van Yelloly-De Phillippi-Martin-Rast, gevolgd door de #24 van Eng-Krohn-Vanthoor-Farfus. Brendon Hartley had met zijn Acura plaats vier in handen. Alle tien de GTP-wagens waren na vier uur nog in de race en enkel de #10 Acura telde een ronde achterstand.

(Foto’s: © Cadillac – RLL Racing)

De Proton Competition 963, van onder meer Alessio Picariello, reed met Gianmaria Bruni aan het stuur op de vijfde plaats en werd op plaats zes gevolgd door het Porsche Penske exemplaar van Tandy-Jaminet-Estre-Vanthoor. In LMP2 voerde Nico Pino (United Autosports USA) de rangschikking aan voor Toby Sowery (Crowdstrike Racing by APR) en Felipe Massa (Riley).

De Corvette van Sims-Garcia-Juncadella ging aan kop in GTD Pro voor Maro Engel in de SunEnergy1 Mercedes. Frédéric Vervisch reed met zijn Ford Mustang GT3 op positie zeven in deze klasse. Robby Foley was met zijn BMW M4 GT3 van Turner Motorsports de best geplaatste GTD. Eliot Skeer, de teamgenoot van Jan Heylen, reed op de negende plaats in GTD en Sarah Bovy was met haar Iron Dames Lambo twaalfde. De Conquest Ferrari zette de tot nu toe snelste ronde op de tabellen in GTD, maar viel na een sterk wedstrijdbegin door een stop & go van 60 seconden terug naar een vijftiende stek.