WRC Monte-Carlo: stemmen uit de mediazone op zaterdagmiddag

Grégoire Munster: “Ik ben uiteraard tevreden, al is mijn kennis van de wagen nog zeer beperkt en op hobbelige stukken reageert de wagen niet zoals we willen. Ik mag nu iets meer snelheid zoeken dan gisteren en dat resulteerde inderdaad in zeer mooie tijden. We gaan verder op dit elan proberen doorgaan.”

Thierry Neuville: “Het was een zeer goede ochtend en de wagen was zeer goed, ik beleef plezier aan het rijden en heb vertrouwen in de Hyundai. Waar die verschillen in de eerste proef deze ochtend (zaterdag) vandaan kwamen, weet ik eigenlijk niet, het voelde zeer goed aan. Tijdens de laatste KP was er inderdaad een probleem met de communicatie aan boord, met veel informatie en sommige woorden die niet duidelijk waren.”

Pepe Lopez: “Ik kom uit het Spaanse kampioenschap, maar heb de stiel in Frankrijk geleerd. Ik ben verrast door de prestatie, want ik doe het hier met een nieuwe corijder en een nieuwe wagen. De rest van het seizoen bestaat uit het WRC2, met Kroatië, Portugal, Sardinië, Finland, Chili en Central Europe.”

Stéphane Lefebvre: “Ik heb geen vertrouwen in de wagen, want de afstelling is moeilijk te vinden. We vertrekken echt van een wit blad en dat is geen evidentie, voor de rest is de Yaris een prima wagen.”