Dubai 24 H4: Gilles Magnus stuurt Eastalent Racing Audi naar koppositie

Gilles Magnus reed een sterke eerste rijbeurt met de Eastalent Racing Team Audi en toen hij net voor vier uur wedstrijd de pits in dook had hij als koploper een vijftiental seconden voorsprong op de Herberth Motorsport Porsche van Bohn-Allemann-Renauer-Renauer. De #9 GetSpeed Mercedes, die net door Porsche was gepasseerd, lag derde. De vierde plaats was voor de Haas RT Audi die tevens leider was in GT3 Am.

(Foto: © 24H Series)

Na een uur racen stond de AC Motorsport Audi in de pitbox. De Mühlner Motorsport Porsche, met Gilles Vannelet aan het stuur, viel op dat moment stil op het circuit, en veroorzaakte een eerste code-60. Terwijl de wit-blauwe Porsche met een takelwagen terug naar de pits werd gebracht, kon de AC Motorsport Audi, met Kobe Pauwels aan het stuur, zijn weg verderzetten. Enkele minuten na deze eerste neutralisatie volgde er een nieuwe, en deze keer een van meer dan een uur, als gevolg van een ongeval van de Sorg Rennsport Porsche waardoor vangrails dienden hersteld te worden

Gilles Magnus werkte na deze lange code-60 een zeer sterke rijbeurt af. Nadat de posities herverdeeld waren door de neutralisaties en de pitstops, wist hij meerdere GT3’s in te halen en reed de afstand met leider GetSpeed dicht. Na 3 uur en 40 minuten nam de jonge Antwerpenaar de leiding over van Anthony Bartone.

De Haas RT Audi deed het ook prima. De R8 van het Belgisch-Antiguaanse team was na net geen vier uur wedstrijd leider in GT3 Am en vierde algemeen. Tom Boonen deelt dit jaar opnieuw de Porsche van Saalocin by Kox Racing met vader en dochter Kox, Dennis Retera en Nico Pronk. Hun 911 is een type 991 en ze konden zich stelselmatig opwerken in het klassement met op dat moment een dertiende stek algemeen en de vierde in GT3 Am.

De #18 Saintéloc Audi die van pole startte stond met technische problemen in de pits en de Leipert Lambo, die niet startte, wierp als eerste deelnemer de handdoek.

In de 992-klasse zagen we de PROsport Porsche van Simon Balcaen en Guillaume Dumarey op de tweede plaats in Am en derde algemeen. De volledig Belgische #903 RedAnt Racing Porsche was achtste in 992. Fabian Duffieux leidde GT4 in zijn BMW M4.