Formula E Saoedi-Arabië: Rowland en Nissan pakken de pole

De Brit Oliver Rowland (Nissan) behaalde deze middag zijn eerste polepositie van het seizoen. Robin Frijns (Envision) start op de tweede startplek, Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing) op de derde. Stoffel Vandoorne veroverde de vierde plaats met achter hem Jehan Daruvala (Maserati).

Foto: © Formula E – tekst Peggy Taeymans

De kwalificatiesessie voor de derde ronde in het Formula E-kampioenschap verliep met enige vertraging. Sebastien Buemi miste in zijn kwalificatieronde zijn rempunt in de eerste bocht en plaatste de neus van de Envision wagen in de ProTec beschermbarrière. De stewards hadden hun handen vol. Een neutralisatie van de kwalificatiesessie voor groep B was het logische gevolg. Niet enkel Buemi, maar ook Jake Dennis (Andretti) waren de grootste slachtoffers. Regerend kampioen Dennis start straks als zestiende. De leider in het kampioenschap Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche) vertrekt op de tiende plaats.

De tweede en laatste race van Saudi Arabië begint net als gisteren om 18u04. De race is te bekijken op Eurosport 1, eurosport.com en Auvio.