In een notendop: karting en eenzitters

  • Kart – In het Italiaanse Lonato waren er de finales van de WSK Champions Cup. In de klasse OKJ werd onze landgenoot Dries Van Langendonck tweede met de Exprit-TM Kart van Forza Racing. Winnaar was de Oostenrijker Niklas Schaufler (DPK Racing/KR-Iame-Vega). Van Langendonck was ook winnaar van de prefinale A. In de klasse OK leek onze andere landgenoot Ean Eyckmans (BirelART Racing/TM Kart) ook op weg naar een tweede plaats, maar een bestraffing sloeg hem terug naar de zesde plaats. Winst was er daar voor de Oekraïener Oleksandr Bondarev (Prema Racing/KR-Iame).
  • Indycar – Simon Pagenaud is mediscch nog steeds niet geschikt om deel te nemen aan wedstrijden. Dat liet hij gisteren weten. Pagenaud had vorig seizoen een zwaar ongeval op Mid-Ohio. Deze week waren er ook tests op Homestead en daarin was Felix Rosenqvist de snelste op de Meyer-Shank Racing bolide. Marco Andretti liet dan weer weten dat hij opnieuw zal deelnemen aan de 500 mijl van Indianapolis. Het wordt zijn enige wedstrijd in Indycar dit seizoen.
  • F4 Spanje – De 15-jarige Peruviaan Andres Cardenas zal het Spaanse Formule 4 kampioenschap met het Spaanse Campos.
  • FIA F2 – DE Tsjech Roman Stanek blijft bij Trident in de Formule 2. Hij wordt er teamgenoot van onze noorderbuur Richard Verschoor. De grid is nu bijna gevuld, enkel bij Van Amersfoort en PHM is er nog een zitje beschikbaar.
  • EUR3 – De 18-jarige Fransman van Vietnamese origine, Owen Tangavelou, zal deelnemen aan het Spaanse Eurocup-3 kampioenschap, een variant van het “Regional”. Hij gaat in zee met MP Motorsport,

Foto: © premaracing.com/media