Legend Boucles 2024: Laat de strijd in de Classic 50 beginnen

Dit is de categorie voor echte regelmatigheidsexperts en het gebiedt ons te zeggen dat de categorie populairder dan ooit tevoren is. In de categorie ‘Classic 50’ is het ook nog steeds mogelijk om met een auto te rijden die quasi standaard is, zonder de elders verplichte rolbeugel en hoewel de gemiddelde snelheid relatief laag ligt, biedt het parcours van Legend Boucles @ Bastogne de mogelijkheid om ook van deze categorie een echte uitdaging te maken! Een maximale gemiddelde snelheid van 50 km/u aanhouden op de proeven rond Bastogne is zeker geen sinecure en het kleinste foutje wordt cash betaald, zeker gezien het aantal tijdscontroles…

(persbericht)

De winnaars van de laatste twee edities, Dominique Dufrasne en Isabelle Dogne, zijn dit jaar niet van de partij, wat betekent dat de strijd om de overwinning opener zal zijn dan ooit. De runners-up van vorig jaar, toen in een BMW 323i, Patrice Simon en Christian Bernard (Porsche 924), kunnen hun kans nu zeker wagen, maar ze moeten oppassen voor andere teams die de afgelopen edities op het podium hebben gestaan, namelijk Jean-Philippe Wante en Boris Vinette (Audi Coupé) en de Fransen Nicolas Le Gall en Emmanuel Barres (Mercedes 450 SLC).

Maar er zijn nog meer kanshebber die zondagmiddag op het podium op de Place McAuliffe willen staan. Dan gaat het ondermeer over de Fransen Jérôme Ambrosini en Montgomery Abel (Audi 80 GT), Jean-Luc Basty en Jacques Moreau (Renault 5 GT Turbo), de Italianen Eugenio Rossi en Michelle Perlino (Lancia Flavia Coupé), het Duits-Nederlandse duo Felix Jacobs en Natalie Gillissen, evenals een aantal Belgische specialisten zoals Philippe Vandecandelaere en Yves Thirionet (Triumph TR6), Baudouin Halleux en Romane Van Leendert (Innocenti Mini Cooper), Eric Vlaisloir en Kristof Vermant (Fiat 125 Special), Charles-Albert en Stéphane Henry de Frahan (Volvo 122), Pierre Barré en Yves Lambert (MG B GT), Rik Dumortier en Bert Werniers (Renault 5 Alpine), Mario Varrewaere en Pablo Cracco (Nissan Pulsar), Jeroen en Brian Nijs (Lada 2105) en niet te vergeten Guy Moerenhout, ‘Mr Abarth Squadra Storica’, Filip De Munck (Fiat 131 Abarth)!

Wat ‘Chavan’ en René Beyers (Lancia Fulvia Coupé) betreft, zij zijn vast van plan om te bewijzen dat ervaring het verschil kan maken, aangezien bestuurder, bijrijder en auto samen 220 jaren op de teller hebben staan!

De categorie ‘Classic 50’ omvat ook een eclectische reeks auto’s, waaronder Citroën 2CV en Dyane, maar ook de weergaloze Trabant P 601…

Kortom, deze klasse is populairder dan ooit en dat alles in een gezellige sfeer.