24H Series Abu Dhabi: zege voor Car Collection, Jef Machiels vierde

Dennis Marschall, Loek Hartog en Dustin Blattner wonnen met een Porsche 911 GT3 R van Car Collection Motorsport de 6 Uur van Abu Dhabi. In een open wedstrijd die negen verschillende leiders kende, telden ze 57 seconden voorsprong op het trio Kirchmayr-Jefferies-Baron van Baron Motorsport dat een Ferrari 488 GT3 bestuurde. Jef Machiels reed met teamgenoten Alex Aka en Florian Scholze een solide wedstrijd en kwamen als derde over de finish maar vielen door een penalty alsnog net naast het podium. AC Motorsport won met zijn Audi RS3 de TCE-klasse.

(Foto’s: © 24H Series)

Door een technisch probleem met de gemeenschappelijke tankinstallatie werd tijdens het laatste wedstrijduur meer dan een half uur onder code 60 gereden. De toenmalige leider Baron Motorsport maakte net na deze neutralisatie zijn laatste pitstop, waardoor de leiding in handen kwam van de #96 van Car Collection, die vanop plaats twee was gestart. Door de penalty eindigde de Attempto Racing Audi van Jef Machiels en zijn Duitse teamgenoten Aka en Scholze als vierde op 1,4 seconden van de Manamauri Energy by Ebimotors Porsche die derde werd.

Voor de van pole vertrokken Audi van Haas Racing Team en het kwartet Mathieu Detry, Torsten Kratz, Thomas Kiefer en Stanislav Minsky was een achtste plaats algemeen en een vierde in GT3 Am weggelegd. De Red Camel-Jordans.nl Porsche 911 GT3 R (type 992) won “992” en eindigde nog net in de top-10 algemeen. In deze klasse werd Mühlner Motorsport negende. Benjamin Paque finishte met zijn Franse teamgenoten bij SebLajoux Racing by DUWO Racing op de zesde plaats in “992 Am”.

Fabian Duffieux lag met zijn BMW M4 aan kop in GT4 tot hij in de laatste meters werd ingehaald door de BMW van Century Motorsport. Deze volgorde leek echter nog onzeker door het mogelijk niet correct uitvoeren van een penalty door de winnende BMW. De Audi RS3 LMS TCR van AC Motorsport en het trio Vallers-Kaye-Ferrari won TCE voor de Ginetta G55 van CWS Engineering.