Daytona 24: Belgen goed in eerste testsessies

In Daytona zijn de testen in de aanloop naar de 24-uursrace in Florida gestart, met twee sessies gisterenavond, vrijdag. Porsche en Cadillac topten bovenaan de klassementen, maar heel veel lessen vallen er uit die testen niet te trekken, zeker niet gezien de eeuwige discussie omtrent de BoP.

Foto: © IMSA

Opgepast, het gaat gedurende deze drie dagen, van vrijdag tot en met zondag nog niet over vrije trainingen, maar gewoon om testdagen, die zondagavond wel worden afgesloten… met de kwalificaties, waarna volgende week donderdag en vrijdag weer vrije trainingen volgen. Op 27 en 28 januari volgt dan uiteraard de race zelf. 

In de eerste oefensessie ging de snelste tijd naar Nick Tandy in de Porsche 963 waar ook onze landgenoot Laurens Vanthoor achter het stuur kruipt. De beide prototypes van BMW M Team RLL van onder meer Dries Vanthoor en Maxime Martin, eindigden als tweede en derde, de Proton Porsche 963 met rookie Alessio Picariello was goed voor een 23ste tijd. 

In GTD Pro zette Fréderic Vervisch in zijn debuterende Ford Mustang de vierde tijd neer, Jan Heylen (Porsche) werd vijfde in GTD, terwijl Sarah Bovy (Lamborghini) als veertiende aantikte. 

Pipo Derani zette de Action Express Racing Cadillac V-Series.R vooraan in de tweede sessie, met Maxime Martin, Laurens Vanthoor en Dries Vanthoor respectievelijk op twee, drie en vijf. Picariello was goed voor een negende plaats. 

In GTD Pro was Vervisch goed voor de zesde plaats, Heylen was primus in GTD, met Bovy op plaats negen.