Rallycross: VZW Natuurpunt naar Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen vergunning voor Duivelsberg

De VZW Natuurpunt trekt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen om de vergunning verleend door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) voor een periode van zeven jaar, nietig te laten verklaren, want Natuurpunt wil een uitdoofscenario voor het circuit dat midden in een natuurpark ligt.

In eerste instantie kreeg het Limburgse rallycrosscircuit een vergunning voor vijf jaar, maar een beroep van de uitbaters resulteerde in een vergunning voor zeven jaar, een vergunning met voorwaarden, ter bescherming van het natuurgebied rond de omloop, het Nationaal Park Hoge Kempen. Natuurpunt vecht nu op haar beurt die beslissing aan en wil een sluiting van het circuit net omwille van die ligging en de impact van het circuit op het Nationaal Park Hoge Kempen.

Wordt zonder twijfel vervolgd…