RACB National Team: kan Dries Van Langendonck RNT echt nog eens aan topresultaat helpen?

De rijders die vorig jaar trots het zwart-geel-rood van het RNT droegen gaan dit jaar op hun elan verder en krijgen een nieuwe collega. Dries Van Langendonck, wereldkampioen karting, wordt immers de nieuwe teammaat van Tom Rensonnet – Loïc Dumont, Yani Stevenheydens, Lyssia Baudet – Pauline Denis en Thibaut Ramaekers.

In de wereld van de autosport worden de wintermaanden door de rijders gebruikt om hun fysieke conditie aan te scherpen of op peil te houden. In die context organiseert het RACB National Team traditioneel een teambuilding waar sport en gezelligheid de sleutelwoorden vormen van drie goed gevulde dagen. Deze keer ontmoeten de atleten zich dit weekend in en rond Florenville.

Meteen een uitstekende gelegenheid om Dries Van Langendonck welkom te heten”, stelt RNT Manager Geoffroy Theunis. “In oktober van vorig jaar besloten we al om Dries in ons team op te nemen. Het komt er steeds meer op aan om de rijders zo vroeg mogelijk onder de vleugels te nemen. Met Dries, wereldkampioen karting, en Thibaut, vice-Europees kampioen, beschikken we over twee uitzonderlijke talenten. Het RACB National Team zal ze goed omkaderen en alles uit de kast halen om de autosportladder te laten beklimmen. Dries, 13 jaar, blijft in het OK Junior-kampioenschap actief, terwijl Thibaut, sinds kort 14, naar de hogere OK-categorie overstapt. Tom Rensonnet en Loïc Dumont hebben net als Yani Stevenheydens de opdracht om na een leerjaar in hun discipline voor de titel te gaan.”

Daarom zijn Tom Rensonnet en Loïc Dumont opnieuw actief in het Junior WRC. Het duo begint zijn vijf manches tellende WK-campagne tijdens de Rally van Zweden (15-18 februari), aan het stuur van een Ford Fiesta Rally3. 

Yani Stevenheydens blijft actief in het Franse F4-kampioenschap, met als ambitie om na zeven meetings tot kampioen te worden gekroond. Eén van die meetings – van 21 tot 23 juni – wordt in Spa-Francorchamps afgewerkt.

Lyssia Baudet gaat met haar nieuwe corijder Pauline Denis aan de slag in de Clio Trophy Belgium, met het duidelijke objectief voorin mee te draaien.