FIA WEC 2024: ook met Tom Van Rompuy en Alessio Picariello

Goed nieuws van het Belgische front voor het FIA WEC 2024. Zowel Tom Van Rompuy als Alessio Picariello lijken zeker van een zitje in het wereldkampioenschap uithouding dat op 11 mei ook ons land zal aandoen. Ondertussen staat de teller voor de Belgische deelnemers al op zeven. 

Tom Van Rompuy testte eerder bij WRT BMW, voor een zitje in de BMW M4 GT3, maar het wordt niet de Duitse bolide. Tom Van Rompuy zal begin december zelf bekend maken waar hij zal rijden, uiteraard in de klasse LMGT3. 

Ook voor Alessio Picariello is een zitje alleen nog een kwestie van een handtekening, waarbij vooral Porsche en Lamborghini de opties lijken, dat gaf de regerende ELMS GTE-kampioen ons in Bahrein mee. Picariello werkt mogelijk ook een programma in ELMS met een prototype af. 

Maxime Martin en Dries Vanthoor bij WRT BMW, Laurens Vanthoor bij Porsche, Stoffel Vandoorne bij Peugeot en Sarah Bovy bij Lamborghini: dat waren al de zekerheden van Belgische zijde en daar komen dus nu ook Tom Van Rompuy en Alessio Picariello bij. Mogelijk zien we ook Stéphane Lémeret aan het werk in FIA WEC. Charles Weerts daarentegen zal een ander programma met BMW afwerken, de jonge Luikenaar zien we dit jaar nog niet in het WK en ook Ulysse De Pauw zien we niet terug.

Het FIA WEC start op 2 maart in Qatar.