Rallycross: Duivelsbergcircuit krijgt een vergunning voor zeven jaar

Vandaag konden we via diverse media het nieuws vernemen dat het Duivelsbergcircuit van minister Demir een nieuwe vergunning krijgt voor zeven jaar. Eerder dit jaar ging het nog om vijf jaar, maar daartegen ging men in beroep.

(Foto : © J. Dingenen)

Demir in het Belang van Limburg: “We moeten als politiek binnen de grenzen van de omgeving de verantwoordelijkheid nemen om zaken mogelijk te maken, in plaats van onmogelijk. Deze beslissing lijkt me de enig juiste en voorkomt dat de sport volledig verdwijnt in Vlaanderen. Het terrein is nu eenmaal gelegen in recreatiegebied.” Er worden wel een aantal voorwaarden opgelegd, maar die zijn niet allemaal geheel nieuw. Er mogen twaalf raceweekends per jaar worden georganiseerd en verder is er de pauze tijdens het broedseizoen.
Met deze nieuwe vergunning van zeven jaar kan er alvast worden gereden tot november 2030.

We polsten voor een reactie bij de Belgische Rallycross Vereniging, kortweg BRCV. Dat orgaan baat het circuit uit en was, zoals eerder vermeld, niet tevreden met een vergunning van vijf jaar. Mathieu Vanhoef gaf ons daarbij de volgende info: “Als bestuur van de vzw BRCV Maasmechelen hebben wij akte genomen van de vergunning voor zeven jaar. Als bestuur van de vzw zullen wij dan ook alles in het werk stellen om de piloten nog minstens zeven jaar hun mooie sport ,rallycross, te kunnen laten beoefenen.

En zo lijkt het dus aftellen naar de eerstvolgende wedstrijd sinds maart 2020 op het Duivelsbergcircuit.