BRC Spa: Cherain de winst, Potty de nationale titel 2023

Op zijn 24ste verjaardag heeft Maxime Potty, samen met zijn corijder Renaud Herman, zijn eerste Belgische rallytitel behaald. De jonge Waal had in zijn Citroën C3 Rally2 voldoende aan een vierde plek in de slotwedstrijd van het seizoen, de Spa Rally. Cédric Cherain en Damien Withers wonnen de wedstrijd in hun Hyundai, voor Grégoire Munster en Louis Louka (Ford) en Gino Bux, die aan de zijde van Nicolas Gilsoul zijn wederoptreden maakte in een Skoda Fabia RS en dat na zijn zwaar ongeval eerder dit seizoen.

De tweede dag van de Spa Rally was er een zonder verhaal, met een scenario dat gisteren al geschreven werd, zeker na de opgave van Stéphane Lefebvre gisterennamiddag. Cherain cruiste naar de zege, zijn derde van het seizoen en hij wordt dus tweede in het BK Rally. Potty reed slim en verzekerde zich van de titel, waarvoor hij al in de eerste helft van dit seizoen de basis legde, met zeges in de Haspengouw, de South Belgian, de Wallonie en de Sezoens. Vervolgens speelde hij op regelmaat en won dus nu de titel.

Achter de top 4 werd Charles Munster (Hyundai) vijfde, voor Niels Reynvoet (Citroën) die achter Potty en Cherain de nummer drie van het BRC 2023 is. Tom Boonen reed in zijn Skoda naar een mooie negende plaats. Tom Heindrichs (Opel) finishte als tiende algemeen en won zo de Stellantis Cup, terwijl Armand Fumal (Alpine) de beste in RGT was. Geoffrey Leyon (Ford Escort) was de snelste in Historic. Tot slot pakte Christiaan Spelmans (Renault Clio) de 2WD Trophy titel met een overwinning in de klasse.

Op 24 februari start in Sint-Truiden de editie 2024 van het BRC, met gelukkig veel minder wedstrijden.