F1 Abu Dhabi: Verstappen sluit recordseizoen met winst af

Max Verstappen heeft in zijn Red Bull het F1 seizoen 2023 af op zijn eigen wijze afgesloten: met een zoveelste dominante zege, zijn negentiende van het seizoen. De Nederlander reed ook meer dan 1000 ronden aan de leiding dit seizoen.

Foto: © Getty Images/Red Bull Content Pool

Met al zekerheid over de wereldtitel bij de rijders, maar over ook het volledige podium bij de rijders en de constructeurstitel, was het enige spanningsveld binnen deze slotwedstrijd van de F1 2023 nog de strijd tussen Mercedes en Ferrari voor de tweede plaats bij de constructeurs. Uiteindelijk was dat misschien nog wel het leukste in deze race: de manier waarop Charles Leclerc, tweede op dat moment, in de eindfase met de Ferrari-ingenieurs brouwde aan een plannetje om Sergio Perez (Red Bull) met tijdstraf, nog voorbij de Mercedes van Russell te krijgen. Hij liet de Mexicaan zelfs voorbijgaan, bleef in zijn kielzog en hoopte erop dat Perez nog vijf seconden zou uitlopen op de Mercedes van Russell… Uiteindelijk lukte het niet, Verstappen won voor Leclerc en voor Russell, terwijl Perez strandde aan de voet van het podium. Russell zorgt er zo voor dat Mercedes de tweede plaats inneemt in het kampioenschap, met twee punten voorsprong voor Ferrari. McLaren wordt vierde, voor Aston.

In de eindstand bij de rijders wint Verstappen voor Perez en Hamilton, met Fernando Alonso (Aston) op vier en Charles Leclerc op vijf. Noteren we ook nog dat Yuki Tsunoda aan kop van de race reed en voor het eerst dit seizoen ‘Driver of the Day’ werd.

Het is voor de F1-fans nu 97 dagen wachten en dan gaat het seizoen 2024 in Bahrein van start, een seizoen waarvan iedereen hoopt dat het toch spannender zal worden.