WRC Japan KP15: Evans op weg naar winst na tweede dag zonder verhaal

Na een zeer bewogen eerste dag in de WRC-finale in Japan, gebeurde er op de tweede dag zo goed als niets. Thuisrijder Takamoto Katsuta won in zijn Toyota vier van de zeven proeven, tegen twee voor zijn teamgenoot Elfyn Evans, die ruim leider blijft en er was één beste crhono voor Thierry Neuville in de Hyundai. Grégoire Munster van zijn kant blijft knap tweede bij de R2-wagens, net achter leider Andreas Mikkelsen.

Foto: © WRC

Een te trage nulwagen, wat lichte sneeuwval en een strijd om de vijfde plaats, dat is zowat het scenario van deze tweede dag van de rally van Japan die niets meer om het lijf heeft. Vooraan blijft Elfyn Evans stevig leider en de Welshman is op weg naar zijn derde titel van vicewereldkampioen. Achter hem volgen Sébastien Ogier op 1min14 en wereldkampioen Kalle Rovanperä op 1min38. Het volledige podium is dus voor Toyota.

Ver achter het podium rijdt Esapekka Lappi als enige Hyundai-rijder in de top 10 een anonieme wedstrijd, op meer dan drie minuten van de leiders. Achter hem volgen Ott Tänak (Ford) en Takamoto Katsuta en zij zullen onderling uitmaken wie vijfde wordt. Andreas Mikkelsen (Skoda) is zevende, en leider in WRC2, terwijl Grégoire Munster en Louis Louka (Ford) achtste zijn, maar niet ingeschreven in het WRC2-klassement.

Lappi won nog de afsluitende showproef in het Toyota Stadium en morgen volgen nog eens zes proeven alvorens het doek over het WRC 2023 valt.