MotoGP Qatar: de vrijdagtrainingen

  • MotoGP – Met Prima Pramac Racing rijders Jorge Martin en Johann Zarco met de snelste tijden in de eerste vrije training, en puntenleider Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) op de derde tijd, leken de zaken binnen het titeldebat zo dicht als mogelijk bij elkaar te liggen. Echter, in de avondsessie ontspon zich een heel ander verhaal. Daar werd Zarco gehinderd door een valpartij en Jorge Martin bleek plotseling helemaal nergens te staan. De Pramac Ducati kwam in en uit de pits, er werd druk overlegd, maar de grip was nergens te vinden! Uiteindelijk klom Martin in een stresserende eindfase van de sessie nog naar een zesde plaats, terwijl een door gele vlaggen geplaagde Bagnaia met een achtste tijd genoegen moest nemen. Beide titelkandidaten halen zo wel de Q1 van morgen. Raul Fernandez (Cryptodata RNF) pakte de beste tijd.
  • Moto2 – Hier ging Fermin Aldeguer (Speed Up Racing) door op zijn elan. Hij is opnieuw de snelste van de vrijdag, voor Aron Canet (Pons Wegow Los40) en Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team). Onze landgenoot Barry Baltus (Fieten Olie Racing GP) gaat naar de zaterdag op een voorlopige negentiende positie.
  • Moto3 – Jaume Masia (Leopard Racing) bouwt verder aan zijn titelbod met een beste tijd op deze vrijdag in Qatar, voor Fenati (Rivacold Snipers) en onze noorderbuur Colin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP). Ook in Moto3 kan er morgen nog gereden worden voor rechtstreekse plaatsjes in de Q1.

Foto: © motogp.com