World Solar Challenge: Belgen op kop na droomstart

Zaterdag 22 oktober heeft het Innoptus Solar Team de leiding genomen na de eerste dag van de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat plaatsvindt in Australië. Ze startten op de tweede plaats na hun knappe kwalificatieronde van gisteren en eindigden de dag als nummer één dankzij een perfect uitgevoerde strategie.

(persbericht)

De studenten van de KU Leuven mochten vandaag als tweede starten aan de wedstrijd. Ze staan aan de start als titelverdediger, nadat ze tijdens de vorige editie in 2019 wereldkampioen werden. Tijdens het eerste uur van de wedstrijd konden de ingenieursstudenten de koplopers (het team uit Aken) inhalen en de leiding van het klassement nemen dankzij een uitstekende samenwerking van het team.

Bosbranden

Doorheen de dag werd het team geconfronteerd met de uitdagingen van de droge Australische Outback. Door bosbranden in de nabije omgeving moesten ze de snelheid van hun zonnewagen, de Infinite, kortstondig verlagen om de veiligheid van de piloot te garanderen wegens de beperkte visibiliteit. De studenten slaagden er gedurende de dag in om hun eerste plaats te behouden en konden zelfs de voorsprong vergroten.

Vooruitblik

Momenteel wordt de top 3 van het wereldkampioenschap gedomineerd door de lage landen. Naast de Belgen wordt de top 3 aangevuld met de teams uit Delft en Twente. De komende dagen zullen de ingenieursstudenten er alles aan doen om hun eerste plaats te behouden. Dit zal niet makkelijk worden door de sterke tegenstand en de extreme weersomstandigheden die ze moeten doorstaan. Morgen staat de warmste dag op het programma. De hitte zorgt ervoor dat de piloten en de zonnewagen op de proef zullen gesteld worden. De studenten verwachten donderdag aan te komen in Adelaide.