TCR Europe: drama voor Pauwels, eerste TCR-titel voor Coronel

De 51-jarige Tom Coronel is de nieuwe TCR Europe-kampioen. De Nederlander kreeg de titel in de slotrace in de schoot geworpen, nadat onze landgenoot Kobe Pauwels met een technisch probleem niet aan de start kon verschijnen.    

Foto: © TCR

Opschudding vlak voor de start, met de Audi RS3 LMS TCR van Kobe Pauwels die in de pitlane stil bleef staan. Pauwels raakte niet meer op de startgrid en meteen was de titelstrijd over. Coronel reed naar de vierde plaats in de race en pakt zo – enigszins verrassend – zijn allereerste titel in een internationale toerwagenserie ooit. Coronel behaalde maar twee zeges dit seizoen, tegen zes voor Pauwels, maar was duidelijk regelmatiger en wint zo de titel met het Belgische Comtoyou Racing, na een derde en tweede plek in de voorbije seizoenen. Het Belgische team is uiteraard ook teamkampioen. 

De laatste winst van het seizoen, op de omloop van Barcelona, was voor Ruben Volt (Honda Civic), voor John Filipi (Comtoyou Audi), wat maakt dat Pauwels naar de derde plaats in het kampioenschap zakt. Pauwels is wel de Rookte-kampioen, al zal dat een magere troost zijn voor de 19-jarige Belg die zes wedstrijden won… 

Het is nu afwachten wat de toekomst van de TCR Europe is, want met amper dertien wagens in de slotmanche, waarvan bijna de helft van Comtoyou Racing, is de situatie niet rooskleurig.