DTM Hockenheim: Preining pakt laatste pole en is kampioen

Thomas Preining is na de kwalificatie van de laatste DTM-wedstrijd van het seizoen zeker van zijn titel. De Oostenrijker pakte de polepositie voor de laatste race en kan dus niet meer bijgehaald worden door Mirko Bortolotti, zijn enige achtervolger in de puntenstand die hem nog had kunnen bedreigen. 

Foto: © DTM

De Oostenrijker is opgeklommen via de rangen van het Porsche Motorsport-programma voor jonge talenten: in 2017 werd hij Porsche Junior en in 2018 won hij de Porsche Carrera Cup Deutschland. In 2019 werd de Oostenrijker gepromoveerd tot Porsche Young Professional en dit seizoen werkte hij onder andere als test- en ontwikkelingsrijder voor het TAG Heuer Porsche Formule E-fabrieksteam. Sinds 2021 is hij lid van het Porsche fabrieksteam en sinds 2022 rijdt hij in het DTM. 

In de laatste kwalificatie van het seizoen was Preining sneller dan Mirko Bortolotti, die zo quasi zeker is van de tweede plaats en Luca Stolz (Mercedes). 

Manthey EMA werd zaterdag al gekroond tot kampioen in de teamcategorie, terwijl Porsche voor het eerst in zijn autosporthistorie de constructeurstitel in de DTM heeft gewonnen. 

De laatste race van het seizoen start om 13u10.