NASCAR Finals: zege voor Dauenhauer, titel voor Gianmarco Ercoli

Tobias Dauenhauer (Bremotion) won de finale met een onwaarschijnlijke voorsprong van 47 seconden op Liam Hezemans. Gianmarco Ercoli werd uiteindelijk met slechts één punt voorsprong op Lucas Lasserre tot kampioen gekroond, ook al eindigde hij net achter de Fransman. Anthony Kumpen werd zevende.

De laatste EuroNASCAR Pro race van het seizoen startte, voor de tweede keer dit weekend, achter de safety car nadat het opnieuw voor de start had geregend. Dauenhauer nam na vier ronden de leiding over van de op pole gestarte Lucas Lasserre. Dauenhauer voelde zich duidelijk in zijn sas en bouwde een indrukwekkende voorsprong op.

Lucas Lasserre veroverde op zaterdag de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Hij begon met een punt voorsprong op Ghirelli, vijf op Ercoli en achttien op Anthony Kumpen aan deze finale. Op drie ronden van het einde werd Lasserre echter aangetikt door een gedubbelde wagen en hij viel terug van twee naar zeven. Na de race werden nog penalty’s uitgedeeld waardoor Lasserre vierde en Ercoli als vijfde in de uitslag werden opgenomen. De Italiaan was echter als zeventiende gestart en maakte het meeste aantal posities goed tijdens de race, waardoor hij acht punten extra kreeg die uiteindelijk de doorslag gaven in de strijd om de titel.

Anthony Kumpen was een van de rijders die na de wedstrijd een penalty van tien seconden kreeg voor een valse start waardoor de Limburger uiteindelijk zevende werd.

Resultaat