Belcar Finals Zolder: zege voor Jan Lauryssen en Q1 Trackracing, PK Carsport kampioen in GTA

Solist Jan Lauryssen won, na Spa, zijn tweede wedstrijd van het jaar in het Belcar Endurance Championship. In een race met wisselende weersomstandigheden finishte de rijder van Q1 Trackracing met een ronde voorsprong op de PK Carsport Audi GT2 van Peter Guelinckx en Stienes en Bert Longin. Jos Menten en Koen Wauters werden derde met hun Porsche van Belgium Racing.

Jan Lauryssen bewees nogmaals over een uitstekende fysieke conditie te beschikken. Bij de Belcar-race in het kader van de Spa Euro Race, die hij won, zat hij drie uur aan het stuur en nu waren het 125 minuten. Hij begon de wedstrijd, die op een nat wegdek aanvatte, vanop plaats twee en maakte als eerste de overstap naar slicks. De van pole vertrokken Russell Racing by NGT Lamborghini van het trio Corten-Thiers-Van Hooydonk was al snel uitgeschakeld door een lekke band en de schade aan de ophanging die hieruit volgde.

Halfweg begon het stevig te regenen waardoor de wagens opnieuw overschakelden op regenbanden. Jan Lauryssen toonde zijn suprematie en zette samen met Michiel Haverans zowel in natte als opdrogende omstandigheden telkens de snelste rondetijden op de tabellen.

De PK Carsport Audi van Peter Guelinckx en vader en zoon Longin werd, ondanks een drive through in de slotfase, tweede op een ronde van de winnaar. De laatste podiumplaats ging naar Jos Menten en Koen Wauters die met hun Porsche van Belgium Racing dertien seconden na PK Carsport over de finish kwamen. Michiel Haverans en John De Wilde werden met de Porsche 911 GT3 Cup (type 992) van RedAnt Racing vierde op vijf seconden van het podium.

CĆ©dric Wauters en Jarne Geussens stuurden hun Dirkx Motorsport Mercedes-AMG GT4 autoritair naar de winst in GTB en de zevende plaats algemeen. Guino Kenis en Michael De Keersmaecker werden met de BMW M4 GT4 van G&A tweede in deze klasse en de broers Terclaevers eindigden met hun M4 GT4 van TCL Motorsport als derde.

GTE Racing wint en is kampioen in TA, VDW Motorsport bovenaan in TB

Met een negende plaats algemeen en winst in TA hebben GTE Racing en Maxim en Gunther Van Den Hove de kers op de taart van hun debuutseizoen in het Belcar Endurance Championship gezet. De Bilia-Emond by G&A Racing BMW van Fred Caprasse werd derde waardoor GTE Racing met een bonus van 2,5 punten de titel in TA in de wacht sleepte. De Audi RS3 LMS TCR van Manfred Verbeke kwam in deze klasse als tweede over de finish en werkte, opmerkelijk genoeg, de hele wedstrijd af op slicks.

De VDW Motorsport BMW van Ron Van De Water, Nico Vangeel en Edwin Beyers won overtuigend TB voor de JJ Motorsport BMW van Tom en Guido Werckx, die de titel in TB binnenhaalden.