GT World Zandvoort: winst en titel voor Ricardo Feller en Mattia Drudi, Vanthoor-Weerts tweede

Het werd een spectaculaire finale op het circuit van Zandvoort waarbij het net voor de pitstop window begon te regenen. Ricardo Feller en Mattia Drudi (Tresor Orange 1 – Audi) wisten met een overwinning hun titel in stijl te behalen, nadat de Mercedes van Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy al vroeg in de wedstrijd door een aanrijding werd uitgeschakeld. Dries Vanthoor en Charles Weerts eindigden tweede in de race en derde in de eindstand. Team WRT werd kampioen in de Gold Cup.

(Foto’s: Audi Sport – BMW M Motorsport)

Doordat de baan hier en daar nog vochtig was, liet de koersdirectie de 60 minuten durende wedstrijd met een tweede formatieronde achter de safety car starten. Wanneer groen werd gezwaaid duurde het niet lang voor Boguslavskiy in de hectiek van de eerste wedstrijdronde werd aangetikt door Lorenzo Patrese. De #88 AKKODIS ASP Mercedes ging rond en werd aangereden door o.a. de Audi van Nicolas Baert, waardoor beide wagens waren uitgeschakeld. De weg lag toen volledig open voor Drudi-Feller.

Vooraan wist polesitter Maxime Martin enkele seconden voorsprong te nemen tot het op slechts vijf minuten van het openen van de pitstop window hevig begon te regenen. Doordat iedereen op slicks stond was het op eieren rijden en Martin ging, zoals meerdere wagens, eventjes naast de baan. Een Full Course Yellow werd uitgebracht en Callum Williams voerde met de #30 Team WRT het veld aan voor Martin. Drudi was zesde, net voor Charles Weerts.

Na de pitstops reed Krütten aan kop voor Rossi en Feller. Vanthoor was vijfde. Ricardo Feller nam vrij snel de koppositie terwijl ook Dries Vanthoor opschoof naar de tweede plaats en op 3,5 seconden van de winnaars finishte. Ook de derde plaats was met Calan Williams en Niklas Krütten voor een BMW M4 GT3 van Team WRT. Zij wonnen tevens de wedstrijd in de Gold Cup en de titel in deze klasse. Valentino Rossi ging in zijn stint nog even van de baan en zag als zevende de finishvlag.

Gilles Magnus werd met Finlay Hutchison elfde algemeen en tweede in Gold. Adrien De Leener (Dinamic GT – Porsche) eindigde zeventiende.