IMSA Petit Le Mans: Cadillac kampioen, zege voor Meyer Shank Racing Acura

Meyer Shank Racing heeft na de opener in Daytona ook de slotmanche van het IMSA-kampioenschap gewonnen. Tom Blomqvist, Colin Braun en Helio Castroneves bezorgden het Acura-team met de zege in Petit Le Mans zo ook een passend afscheid van het Amerikaanse uithoudingskampioenschap.

Foto’s: © IMSA

De Cadillac Racing V-Series.R van Sebastien Bourdais, Renger van der Zande en Scott Dixon werd tweede voor de Proton Competition Porsche 963 van Harry Tincknell, Gianmaria Bruni en Neel Jani, het eerste podium voor een privé Porsche 963. Whelen Engineering Cadillac had voldoende aan een zesde plaats om met Pipo Derani en Alexander Sims de titel te pakken, het duo kreeg tijdens Petit Le Mans de steun van Jack Aitken. Cadillac pakt ook de titel bij de constructeurs.

In GTP verloren we al snel de Porsche van Laurens Vanthoor, Mathieu Jaminet en Nick Tandy, nadat de Brit het slachtoffer werd van een aanrijding tussen een GT-wagen en een LMP2.

In LM P2 werden Ben Keating en Paul-Loup Chatin gekroond tot kampioenen, aan het stuur van de PR1 Mathiasen Motorsports Oreca 07. De overwinning in de race ging naar Ben Hanley, George Kurtz en Nolan Siegel met Crowdstrike Racing Oreca 07. Ondanks een opgave, gaat de titel in GTD Pro naar de Lexus van het team Vasser Sullivan. Daniel Juncadella, Jules Gounon en Maro Engel wonnen de GTD Pro-race in de WeatherTech Racing Mercedes-AMG GT3. In GTD ging de zege naar de Lamborghini Huracan GT3 EVO2 van Forte Racing Powered, met Misha Goikhberg, Loris Spinelli en Patrick Liddy achter het wiel. Jan Heylen (Porsche) werd elfde.