ELMS Portimao: Picariello voor zijn tweede titel, adieu LM GTE

Op vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober werkt de European Le Mans Series twee races na elkaar af op het Portugese circuit van Portimao. De dubbele race om het kampioenschap af te sluiten, is het gevolg van de schrapping eerder dit jaar van de race in Imola. In het zuiden van Europa zien we ook drie Belgen, waarvan één met behoorlijke titelkansen.

Opvallend, Algarve Pro Racing leidt in het LMP2-kampioenschap en mag dus op eigen bodem trachten de titel binnen te halen. Hun voorsprong op de drie Franse achtervolgers, Duqueine Team, Panis Racing en IDEC Sport is behoorlijk, maar nog niet geruststellend. In LMP2 PRO/AM kan DKR Engineering, met onder meer Tom Van Rompuy, trachten om van de tiende plaats nog wat naar voren te schuiven. 

De beste Belgische kaarten vinden we in LM GTE, waar Alessio Picariello, samen met Ryan Hardwick en Zacharie Robichon de tabellen aanvoert, in een Proton Competition Porsche 911 RSR. Ulysse De Pauw is voorlopig tiende in de tussenstand, met AF Corse Ferrari. 

Noteren we dat de dubbele opdracht in Portugal meteen het Europese afscheid is van de LM GTE-wagens, die na de finale van de European Le Mans Series uit competitie verdwijnen. In het FIA WEC zien we de wagens nog eenmaal, tijdens het eerste weekend van november in Bahrein.