In een notendop: VAS Regionaal actua

VAS Classic – Afgelopen weekend hernam het VAS Classic kampioenschap met de 360 minuten van de Suikerstreek, met Tienen als uitvalsbasis. De rit, over een goede 2OO kilometer werd gewonnen door Bart Babeliowsky en co Hendrik Jaeken in een OPel Astra Tourer. Het Limburgse duo neemt met nog twee wedstrijden te gaan, de leiding in het kampioenschap. Achtervolgers Jelle De Cnodder en Evy Vandervaeren (Citroën C4) volgen op vijf punten.

VAS Rally – Volgend weekend is er de Hemicuda Rally, tellende voor het regionale kampioenschap. Het wordt full house in en om Koekelare met liefst 156 wagens aan de start. Andy Lefevere (VW Polo GTI Rally2) staat genoteerd als de grote favoriet.

VAS Slalom – In Kinrooi sluit dit weekend het 2023 seizoen voor het regionale kampioenschap slalom. Jos Bronckart pakt er waarschijnlijk zijn tweede opeenvolgende titel. Vraag is of hij aan de start komt met de eigen Renault Clio JBR, of dat hij net als in Overijse de wagen Mini Alora wagen zal delen met zijn grootste uitdager, Dirk Smets. Als Smets nog kampioen wil worden dan moet hij bijna rekenen op pech voor Bronckart.