WRX Zuid-Afrika: Timo Scheider verrast iedereen

De Duitsers Timo Scheider won in Kaapstad de vijfde manche van het FIA Wereldkampioenschap rallycross en maakte zo een einde aan de zegereeks van de Zweed Johan Kristoffersson, die nog steeds comfortabel leidt in de tussenstand met nog één double-header in Hong Kong voor de boeg.

Foto’s: © Qnigan en J Dingenen

De WK-rijders reden met de RX2e-wagens en niet met de RX1e-wagens waarvan er in Lydden twee in vlammen opgingen. Resultaat, iedereen strijdt met gelijkwaardige wapens. Maar van de aanwezige rijders was Timo Scheider samen met zijn teambaas van All-Inkl.com, René Munnich, de enige die voor aanvang van het weekend nog niet had gereden met een wagen van het type RX2e.
Maar dat deerde Scheider niet, integendeel, die vond het uitstekend om met gelijkwaardig materiaal te strijden en dat bewees hij reeds tijdens de zaterdagwedstrijd waar hij als derde mee het podium op mocht.

Tijdens de tweede wedstrijd in Kaapstad op zondag verging het de voormalige DTM-rijder nog beter. Hij liet in twee van de drie af te werken reeksen de snelste tijd optekenen. De Zweed Johan Kristoffersson ztte in de eerste reeks de andere snelste tijd op de tabellen. Beide heren wonnen vervolgens elk hun halve finale en stonden naast elkaar op de eerste rij van de ultieme finale. En daarin stond er geen maat op Scheider die uiteindelijke zijn allereerste overwinning wist te behalen in het wereldkampioenschap rallycross. Na hem kon de Zweed Kevin Hansen Kristoffersson nog verschalken in de strijd om de tweede plaats. Kristoffersson werd derde, zijn minst goede notering van dit seizoen.
En daarmee is de titelstrijd in theorie nog niet beslecht en is het wachten tot het weekend van 11 en 12 november vooraleer we officieel de nieuwe wereldkampioen kennen.