IGTC Indianapolis: Dries Vanthoor, Sheldon van der Linde en Philipp Eng boeken een dominante zege met Team WRT, Jan Heylen wint GT World Challenge America

De oranje #30 BMW M4 GT3 van Team WRT won de acht uur durende wedstrijd op het circuit van Indianapolis, de voorlaatste wedstrijd om de Intercontinental GT Challenge. De bolide van Vanthoor-van der Linde-Eng zag met 53 seconden voorsprong op de Craft-Bamboo Racing Mercedes van Götz-Marciello-Gounon de finish. De GruppeM Mercedes van Stolz-Engel-Juncadella eindigde op een halve seconde van de tweede plaats als derde. Ook de WRT BMW van Martin-Weerts-Farfus streed mee om de winst tot een aanrijding hen deed terugvallen in het klassement. Jan Heylen werd vierde algemeen en won de Pro-klasse van GT World Challenge America.

(Foto: © SRO – Wright Motorsports)

Philipp Eng maakte een uitstekende start en nam onmiddellijk de leiding. Ook Augusto Farfus, met de tweede wagen van Team WRT, reed een uitstekende openingsstint en was na minder dan een kwartier op de tweede plaats terug te vinden. Team WRT zou daarna de wedstrijd controleren en de leiding slechts sporadisch, tijdens de pitstops, uit handen geven.

Op 2 uur en 20 minuten van het einde maakte de toenmalige leider Augusto Farfus bij het dubbelen contact met een Ferrari. De Braziliaan kon nog met een gehavende voorwielophanging de pits bereiken maar de herstelling kostte tien ronden. Martin-Weerts-Farfus eindigden uiteindelijk zeventiende. Raffaele Marciello had in het slotfase problemen met zijn splitter, maar de Mercedes-rijder kon nog nipt de tweede plaats veiligstellen.

Ook Wright Motorsports, het team van Jan Heylen, presteerde uitstekend en reed de laatste zes uur aan de leiding van zijn klasse. Jan Heylen kwam op tien minuten van het einde nog binnen om het rechtervoorwiel te laten vervangen, maar zijn voorsprong was voldoende. Hij won met zijn teamgenoten Madison Snow en Trent Hindman de Pro-klasse van GT World Challenge America voor de Porsche van Bachler-Filgueiras-McAleer.