In een notendop Paul Ricard: FFSA GT4 – Alpine – PCCF

  • FFSA GT4 – Benjamin Lessennes en Riccardo van der Ende begonnen met een voorsprong van 25 punten in Silver aan de eerste wedstrijd van het afsluitende weekend in Le Castellet. Het Belgisch-Nederlandse duo van L’Espace Bienvenue startte met de BMW M4 GT4 vanaf de achttiende plaats en finishte uiteindelijke op als elfde algemeen en vijfde in Silver. Hun meest directe tegenstanders, Etienne Cheli en Enzo Joulié (Matmut Evolution – Toyota), wonnen het algemene klassement en behaalden zo uiteraard ook de zege in Silver. Het kampioenschap zal dus op zondag, tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, worden beslist waarbij de voorsprong van Lessennes en van der Ende tot negen punten is gereduceerd. Op zondag vertrekt de Toyota van Cheli-Joulié vanaf pole en staat de BMW van Lessennes-van der Ende op de elfde startplaats. De CMR Alpine van Stéphane Lémeret viel tijdens deze eerste wedstrijd uit.
  • Alpine Elf Europa Cup – Met een tweede plaats tijdens de wedstrijd die op zaterdagavond werd verreden, verzekerde onze landgenoot Lorens Lecertua (Chazel Technologie Course Junior) zich van de titel. De wedstrijd werd gewonnen door Léo Jousset (Race Cars Consulting). Op zondag staat nog een laatste race op het programma.
  • Porsche Carrera Cup France – Benjamin Paque werd derde in de wedstrijd van zaterdagavond die door zijn CLRT-teamgenoot Dorian Boccolacci werd gewonnen. Alessandro Ghiretti (Martinet by Alméras) eindigde op de tweede plaats.

(Foto: © SRO)