ERC Hongarije: Csomos geeft overwinning uit handen, Ostberg viert

De winnaar van de laatste ERC wedstrijd van het jaar is bekend. Het is niet de Hongaar Miklos Csomos (Skoda Fabia Rally2), hij was nochtans als leider aan de slotdag begonnen, maar op KP10 beging hij een foutje met een lekke band tot gevolgd. Één proef later was het rijk van de Hongaar helemaal uit na een crash. Daardoor kwam de Noor Ostberg (Citroën C3 Rally2) aan de leiding, deze gaf hij niet meer uit handen. Hij bekroonde zijn overwinning met winst op de power stage.
Het podium met Ostberg op het hoogste schavot, bestaat verder uit de Hongaar Ferenc Vincze junior (Skoda Fabia Rally2) en de Let Martins Sesks (Skoda Fabia RS Rally2). Yoann Bonato werd vierde en Frigyes Turan reed zich naar de vijfde plaats. Het Europese kampioenschap kon dit jaar rekenen op mooie en kwalitatieve deelnemersvelden. Met Hayden Paddon als kampioen kan het succesvolle ERC ook een grote naam aan het kampioenen lijstje toevoegen.

Tekst: Koen Nuyts