ERC Hongarije: Mads Østberg als favoriet

Dit weekend staat de laatste ERC-manche van 2023 op het programma. De rijders en teams trekken daarvoor naar het Hongaarse Nyiregyhaza. Kampioen Hayden Paddon geeft verstek voor deze slotmanche, maar zal het uitgespaarde budget investeren in de Europese titeljacht van 2024.  Wie wel van de partij is, is Mads Østberg (Citroën C3 Rally2). Hij mag het opnemen tegen de voormalige ERC-kampioen Efrén Llarena, de Tsjechische talenten Erik Cais en Filip Mareš, de meervoudig Poolse titelwinnaar Miko Marczyk en de lokale ster Miklós Csomós.

Tekst: Koen Nuyts – Foto: © ERC

Ostberg vindt de Rally van Hongarije een uitdaging, maar de Noor heeft het voordeel dat hij deze rally in het verleden al heeft gereden. Hij kent de wedstrijd vrij goed en sommige etappes zijn hetzelfde als voorgaande jaren. Het doel voor Ostberg is de overwinning. Daarmee wil hij zich aansluiten bij Yoann Bonato en Mārtiṇš Sesks, die beide in 2023 een ERC wedstrijd winnend konden afsluiten.

Ook de thuishelden zijn massaal aanwezig dit weekend. Er staan ​​verschillende Hongaarse rijders in de schijnwerpers. Onder andere Ferenc Vincze, Miklós Csomós, András Hadik zullen de strijd aangaan met Norbert Michelisz. De ​​World Touring Car Cup kampioen van 2019 zal zijn rallydebuut maken tijdens de Rally van Hongarije. 

Na één jaar afwezigheid staat deze wedstrijd terug op het ERC-programma, met 180,26 kilometer tegen de klok opgedeeld in 12 proeven. Het evenement vindt plaats in de stad Nyíregyháza in de noordoostelijke regio Zemplén. Het biedt een lastig parcours voor de deelnemers met smalle hobbelige boswegen en snelle, brede secties.