GT2 European Series – FFSA GT4 – Alpine Elf Europa Cup: de Belgen op titeljacht

Dit weekend gaan op het Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk Stienes Longin en Peter Guelinckx met de Audi R8 van PK Carsport en Nicolas Saelens met een KTM van True Racing op jacht naar de titel in de GT2 European Series. Le Castellet is ook het decor van de slotmanche van het FFSA GT4 kampioenschap en Benjamin Lessennes beschikt over een uitstekende uitgangspositie om in dit Franse kampioenschap voor een tweede keer kampioen te worden in Silver. Ook de Alpine Elf Europa Cup sluit het seizoen af op het Franse asfalt en de jonge Lorens Lecertua beschikt over een comfortabele voorsprong van 26 punten.

(Foto’s: © SRO)

Na hun recente overwinning op het circuit van Valencia hebben Peter Guelinckx en Stienes Longin de kloof met het duo Henry Hassid-Anthony Beltoise (LP Racing – Audi) in de strijd om de Pro-Am titel verkleind tot twee punten. PK Carsport is zo bij de zesde en afsluitende manche volop in de running om een tweede opeenvolgende keer de GT2 European Series aan hun palmares toe te voegen. Ook Nicolas Saelens, die vorig jaar met PK en Stienes Longin kampioen werd, is niet uitgeteld. De rijder van de #15 KTM van True Racing telt met teamgenoot Stefan Rosina zeventien punten achterstand op het Franse leidersduo en er zijn er nog maximaal 52 te verdienen.

In het zestien wagens tellende deelnemersveld vinden we ook de Maserati GT2 die in handen van Leonardo Gorini en Luca Pirri zijn competitiedebuut maakt.

De kwalificaties worden vrijdagavond om 19u00 gereden en de wedstrijden van 50 minuten vinden zaterdag om 10u15 en 16u10 plaats.

Deelnemerslijst

YouTube

FFSA GT4: Benjamin Lessennes in polepositie voor een tweede titel

Het Belgisch-Nederlandse duo van L’Espace Bienvenue, Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende, beschikt over 26 punten voorsprong op hun naaste achtervolgers, Etienne Cheli en Enzo Joulié (Matmut Evolution – Toyota). Mateo Villagomez en Victor Weyrich (Racing Spirit of Léman – Aston) hebben nog een punt meer achterstand.

Naast Lessennes komt ook Stéphane Lémeret (CMR – Alpine) in actie. De eerste wedstrijd van 60 minuten wordt op zaterdagavond om 22u25 gereden en de tweede volgt om 16u20 op zondag.

Deelnemerslijst

YouTube

De Alpine Elf Europa Cup rijdt op zaterdag om 19u45 een eerste wedstrijd en sluit zondag om 12u25 het seizoen af. In de Porsche Carrera Cup France en de F4 werken ook Benjamin Paque en Yani Stevenheydens de laatste races van het seizoen af.