HVM Historic Tour Magny Cours: gemengd weekend voor de Belgen

De voorlaatste race van het Frans Kampioenschap HVM Historic Tour op het mooie en snelle Magny-Cours Circuit gaf gemengde resultaten voor de Belgische delegatie in Formula Ford.

In de Kent Trophy had Olivier Payer, een nieuwkomer, met zijn prachtige Van Diemen 92, problemen met de oliedruk. De motor moest na de trainingen vervangen worden, om zondag weer aan de start te kunnen staan. Hij werd knap zevende algemeen.

In de klasse pré 90, waar elf wagens aan de start stonden, was Michel Dupont, het slachtoffer van een elektrische storing tijdens de opwarmronde van de eerste race. Christian Deridder, die werd van zijn kant tweemaal vierde, ondanks een verlies aan vermogen op zijn Reynard, vanwege ontstekingsprobleemen. Georges Tomsen, in een identieke eenzitter, eindigde als zesde en vijfde.

In pré 81, was er een uitstekende eerste reeks voor Jean Pierre Baudart, die op de hoogste trede van het podium klom, maar die vanaf de eerste ronde in de tweede reeks moest opgeven, door een sortie.

In de Historische Challenge, in Klasse A, kende Eric Lecluse met zijn Lotus  problemen in de eerste reeks, met de voeding van zijn auto en versnellingsbakproblemen. Hij werd na een moeilijke race tweemaal vierde.

Michel Dupont had het hele weekend problemen met de koppeling van zijn Dulon en eindigde als vijfde en zesde.

Tot slot was er een dubbel podium (2de) voor Georges Tomsen in de Formule Renault monoposto. 

Over twe weken maakt de Belgische delegatie de reis naar Val de Vienne, voor de laatste meeting van dit kampioenschap.