Zolder Sprint Series: kampioenen 2023 gekend

Voor de laatste afspraak van de Sprint Series op Circuit Zolder zorgden de weergoden voor zeer spannende omstandigheden. De eerste wedstrijden van zowel de Cup als Supercup startten in droge omstandigheden, maar de piste werd gaandeweg natter, wat van het racen een evenwichtsoefening maakte. In die omstandigheden werd ook beslist over de titels 2023 en die waren voor Ouri Bikkems (Superbike) en Davy Janssens (Supersport) in Supercup, terwijl Ludo Mathieu (Superbike) en Wouter De Wulf (Supersport) in de Cup-competitie de prijzen verdeelden.

Foto’s: Ā© Luc – Motorsportschool

Nog voor de start van de eerste race van de slotmeeting was Davy Janssens (Supersport) al zeker van de titel in de klasse Supersport van de Supercup-competitie. Davy Janssens (Yamaha R6) aarzelde echter niet om zijn titel nog meer kleur te geven met een zege in de eerste wedstrijd. ā€œWat een omstandighedenā€¦ Bijna droog bij de start, waarbij ik zeer goed weg was, dan bijna viel en vervolgens in steeds zwaardere regen toch naar de winst reed! Ik ben ongelofelijk gelukkig!ā€

In die eerste race was de overwinning voor Ouri Bikkems (BMW S1000RR), die in een mooi gevecht won, voor Wouter Stevens (Yamaha R1) en Fedrik Matthys (BMW S1000RR). ā€œStevig gevecht in moeilijke omstandighedenā€, lachte Bikkems aan de finish, ā€œen dan te weten dat ik net voor de start nog op sticks stond, maar regenbanden waren echt het juiste rubber.ā€ In Supersport was het dus Davy Janssens voor Carlo Briers (Suzuki GSX-R600) en Randi Wenseleers (Yamaha R6).

Een val van de leider in de klasse Superbike in de Supercup-competitie, Yan Ancia (BMW M1000RR), maakte dat hij forfait moest geven voor de slotraces en dat gooide de titelstrijd plots weer helemaal open. Met een twee op twee deed Ouri Bikkems uiteindelijk wat hij misschien zelf niet meer had verwacht: kampioen worden. ā€œZonder die val was het niet gelukt, jammer voor mijn tegenstander, maar ik ben uiteraard zeer blij met de titel, zeker omdat ik eigenlijk nog niet lang race. Ik ga er alvast enorm van genieten.ā€

De kersverse kampioen Bikkems won de slotrace van het seizoen met amper tweede tienden van een seconde bonus op een sterk opzittende Tony Sabia (Yamaha R1). Wouter Stevens (Yamaha R1) kwam als derde over de meet. In Supersport ging de zege naar Randi Wenseleers (Yamaha R6), die zijn debuut in de sprintwedstrijden maakte. Hij hield Carlo Briers (Suzuki GSX-R600) en Carl Cheret (Triump 675) achter zich. 

Danny Mispel regenkoning, Mathieu en De Wulf de nieuwe kampioenen

De eerste Cup-race van de slotmanche van het seizoen 2023 werd misschien wel de ā€˜droogsteā€™ van de dag, met winst voor Danny Mispel op zijn Aprilia RSV4. ā€œIk koos bewust voor slicks achteraan en dat was de beste keuzeā€, vertelde de winnaar na de race. Hij haalde het met een mooie bonus op Ludo Mathieu (Yamaha R1) en Nigel Remmert (Ducati Panicale). In de Supersport-klasse was de zege voor een zeer gelukkige Tom Vanspauwen (Yamaha R6). ā€œDit was echt niet makkelijk en dat maakt de zege des te mooier!ā€ Hij kwam over de meet voor Diego Claeys (Honda CBR600) en Sven Vanoppen (Honda CBR600). 

De tweede afspraak voor de deelnemers in ā€˜Cupā€™ zou niet alleen de laatste winnaars van het seizoen aanduiden, maar ook de kampioenen van dit zeer beklijvende seizoen 2023. Uiteindelijk gingen de titel in Superbike naar Ludo Mathieu (Yamaha R1), knap tweede in de afsluitende, natte race. ā€œWat een gevoelen, dit is mijn eerste seizoen in de motorsport en meteen kampioen worden, het is geweldig. En een dikke pluim aan de Motorsportschool voor de schitterende organisatie.ā€ Mathieu werd in de afsluitende race van het seizoen tweede, opnieuw achter Danny Mispel en voor Mark Strauven (BMW S1000RR).

In Supersport pakte Wouter De Wulf (Kawasaki ZX6 -R) de titel, terwijl de laatste overwinning voor Tom Vanspauwen was, die eerder al de eerste afspraak won. Hij was sneller dan Frederic Pestiaux (Yamaha R6) en Rudy De Meersman (Suzuki GSX-R 600).

Volgend seizoen bestaat de Motorsportschool 25 jaar en dus komen er enkele verassingen, maar daarover later meer. De Motorsportschool wenst bij het einde van dit competitieseizoen alle deelnemers, teams, medewerkers, baanposten en partners te bedanken voor hun inzet dit seizoen.

Resultaten: https://getraceresults.com/Results/organisator/2023?evenement=Motorsportschool+Zolder&race=Sprint+Series+-+2023-09-21